Onze asielhonden

\

 

StatusPLAATSBAAR
NaamPaul
RasKruising Basset
KleurDrie kleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds8 mei 2023
BijzonderhedenPaul is een lieve zachtaardige hond en is sociaal met andere honden, reuen en teven. Ook met katten heeft hij geen probleem. Paul loopt netjes mee aan de riem, zonder te trekken. Tijdens het wandelen houdt hij je in de gaten en kijkt hij wat de baas wil. Paul vindt aandacht fijn maar vraagt er zelf niet om. Andere honden laat hij voorgaan. Paul is niet gewend om te spelen met hondenspeelgoed en kent geen commando’s, toch is hij de meest volgzame hond. Hij vindt borstelen fijn, ligt graag in een mand en is dol op koekjes. Het mooie aan Paul is dat je ziet dat hij vooral dankbaar is, hij is eigenlijk onzichtbaar en wil heel graag lief gevonden worden.Alleen thuis zijn moet heel langzaam opgebouwd worden aangezien Paul verlatingsangst heeft. Wie geeft deze lieverd een paar mooie jaren in een rustige thuissituatie, waar hij mag genieten van in een huis wonen en heel veel liefde mag geven en ontvangen. Paul weegt ca 30 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm. Hij komt uit een asiel in Andorra, is op straat gevonden en we weten niets van zijn geschiedenis.

StatusPLAATSBAAR
NaamXulo
RasKruising groot
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4,5 jaar
In asiel sinds21 juli 2023
BijzonderhedenPrachtige Xulo is een nu 4 jarige reu met een heel mooi karakter. Hij is dol op mensen, heel leergierig en wil graag wat doen voor zijn baas. De vrijwilligers gaan regelmatig met hem wandelen, dat vindt hij een feestje. Aan de riem loopt hij redelijk mee, hij heeft wat jachtinstinct naar eenden en vogels maar is hier goed in te begeleiden. Verkeer is totaal geen probleem voor hem. Xulo is een vrolijke actieve hond, hij begroet je altijd blij en wil graag bij je zijn. Hij is sociaal naar andere honden, reuen en teven. Xulo kan niet met kleine hondjes en katten. Hij kent weinig basiscommando’s dus een gehoorzaamheidscursus is een pre. Voor Xulo zoeken we een consequente baas die het avontuur met hem aan wil gaan. Aan Xulo krijg je een maatje voor het leven. Hij weegt ca. 34 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm.

StatusGERESERVEERD
NaamGina
RasMechelse herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds8 juni 2023
BijzonderhedenGina is een aanhankelijk en mensgericht meisje. Zij staat hoog in haar energie, is ontzettend leerbaar en wil heel graag voor je werken. Zoals het Mechelse herders betaamt, willen zij graag op stap met hun baasje en is hun baasje alles voor hun. Gina heeft dit ook, ze is heel graag bij je, kijkt je aan met een blik wat gaan we doen, ik heb er zin in. Gina loopt goed mee aan de riem, wordt ze afgeleid wil ze iets trekken, hierin is zij heel goed te corrigeren. Gina is heel leergierig, de commando’s zit, af, lig, wachten en zachtjes kent zij al. Gina kan niet met katten geplaatst worden. Voor Gina zoeken wij mensen die bekend zijn met herders en vooral met de Mechelse herder, weten dat zij consequent, liefdevol, zacht en duidelijk met hen om moet gaan, de Mechelse herder respecteert. Ben jij deze baas, kom kennis maken met Gina, echt je krijgt een maatje voor het leven aan haar. Gina is afgestaan aan het asiel. Ze weegt ongeveer 25 kg en heeft een schofthoogte van 55 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamMax
RasKruising Spaanse Waterhond
KleurBlond/grijs
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds27 december 2022
DieetvoerJa
BijzonderhedenMax is een vrolijke actieve senior, hij houdt van aandacht en is erg op mensen gericht. Met andere honden gaat Max niet zo goed om en ook met katten is hij geen vrienden. Hij loopt netjes mee aan de riem, en kijkt dan gek genoeg niet naar soortgenoten om. Max is dol op zwemmen en een ritje met de auto is voor hem ook altijd feest. Max heeft dieetvoer i.v.m. allergie en daar reageert hij goed op. Wij zoeken voor Max een huis zonder andere dieren en iemand die hem alle liefde en aandacht kan/wil geven.