Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamMax
RasKruising Spaanse Waterhond
KleurBlond/grijs
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds27 december 2022
DieetvoerJa
BijzonderhedenMax is een vrolijke actieve senior, hij houdt van aandacht en is erg op mensen gericht. Met andere honden gaat Max niet zo goed om en ook met katten is hij geen vrienden. Hij loopt netjes mee aan de riem, en kijkt dan gek genoeg niet naar soortgenoten om. Max is dol op zwemmen en een ritje met de auto is voor hem ook altijd feest. Max heeft dieetvoer i.v.m. allergie en daar reageert hij goed op. Wij zoeken voor Max een huis zonder andere dieren en iemand die hem alle liefde en aandacht kan/wil geven.

StatusPLAATSBAAR
NaamGina
RasMechelse herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds8 juni 2023
BijzonderhedenGina is een aanhankelijk en mensgericht meisje. Zij staat hoog in haar energie, is ontzettend leerbaar en wil heel graag voor je werken. Zoals het Mechelse herders betaamt, willen zij graag op stap met hun baasje en is hun baasje alles voor hun. Gina heeft dit ook, ze is heel graag bij je, kijkt je aan met een blik wat gaan we doen, ik heb er zin in. Gina loopt goed mee aan de riem, wordt ze afgeleid wil ze iets trekken, hierin is zij heel goed te corrigeren. Gina is heel leergierig, de commando’s zit, af, lig, wachten en zachtjes kent zij al. Gina kan niet met katten geplaatst worden. Voor Gina zoeken wij mensen die bekend zijn met herders en vooral met de Mechelse herder, weten dat zij consequent, liefdevol, zacht en duidelijk met hen om moet gaan, de Mechelse herder respecteert. Ben jij deze baas, kom kennis maken met Gina, echt je krijgt een maatje voor het leven aan haar. Gina is afgestaan aan het asiel. Ze weegt ongeveer 25 kg en heeft een schofthoogte van 55 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamXulo
RasKruising groot
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4,5 jaar
In asiel sinds21 juli 2023
BijzonderhedenPrachtige Xulo is een nu 4 jarige reu met een heel mooi karakter. Hij is dol op mensen, heel leergierig en wil graag wat doen voor zijn baas. De vrijwilligers gaan regelmatig met hem wandelen, dat vindt hij een feestje. Aan de riem loopt hij redelijk mee, hij heeft wat jachtinstinct naar eenden en vogels maar is hier goed in te begeleiden. Verkeer is totaal geen probleem voor hem. Xulo is een vrolijke actieve hond, hij begroet je altijd blij en wil graag bij je zijn. Hij is sociaal naar andere honden, reuen en teven. Xulo kan niet met kleine hondjes en katten. Hij kent weinig basiscommando’s dus een gehoorzaamheidscursus is een pre. Voor Xulo zoeken we een consequente baas die het avontuur met hem aan wil gaan. Aan Xulo krijg je een maatje voor het leven. Hij weegt ca. 34 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 65 cm.

StatusGERESERVEERD
NaamFenna
RasKruising middel
KleurDriekleur
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds6 april 2023
BijzonderhedenLieve mooie Fenna is sociaal met andere honden. Ze heeft wel haar voorkeuren. Fenna moet wel wennen aan nieuwe mensen en omgeving. Neem je rustig de tijd en ga je bij haar zitten, snuffelt ze en komt ze naar je toe. Kent Fenna je dan begroet zij je vrolijk en wil graag bij je zijn. Fenna speelt graag met andere honden en is dol op wandelen, zij loopt goed mee aan de riem, trekt nog wel iets. Noem je haar naam tijdens het wandelen, is zij meteen alert. Ze luistert goed naar haar naam. Ze is niet bang voor verkeer en autorijden vindt Fenna een feestje. Fenna is gewend in een huis te wonen, is zindelijk en geeft aan wanneer zij naar buiten moet/wil. Fenna is dol op haar mand, krult zich daar graag in op. Fenna kan niet met katten, buiten heeft zij een jachtinstinct naar vogels/eenden. Zij is hier goed in te corrigeren. Vuurwerk vindt Fenna echt niet leuk. Wie geeft Fenna een nieuw thuis en laat haar in haar tempo wennen aan haar nieuwe thuissituatie en nieuwe mensen om haar heen. Heb je hier alle geduld voor, dan krijg je een vriendin voor het leven aan haar. Fenna is afgestaan aan het asiel. Zij weegt ca. 25 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm.

StatusGERESERVEERD
NaamNelis
RasKruising groot
KleurCreme-wit/grijs
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds25 septmeber 2023
BijzonderhedenDe altijd even vrolijke en blije Nelis is aanhankelijk naar mensen, een allemansvriend en dol op knuffelen. Nelis is sociaal naar alle honden en geslaagd voor de kattentest. Hij reageert enthousiast op de katten en wil ze uitdagen om te spelen. Nelis loopt redelijk mee aan de riem. Door zijn enthousiasme zigzagt hij nog wat voor je uit en trekt aan de riem, dit is nog een aandachtspunt voor hem en de baas. Hij is heel leerbaar en doet alles voor een koekje. Nelis kent de commando’s zit, af en kom hier en is niet bang voor verkeer. Nelis is zindelijk, en geeft goed aan wanneer hij naar buiten wil/moet. Nelis is dol op water, rent graag door grote plassen heen en weer. Ben je op zoek naar een open vrolijke hond, die je elke dag weer blij maakt en een glimlach op je gezicht laat verschijnen, dan is deze leukerd voor jou een maatje voor het leven. Nelis weegt rond de 23 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm.

\

 

StatusGERESERVEERD
NaamPaul
RasKruising Basset
KleurDrie kleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds8 mei 2023
BijzonderhedenPaul is een lieve zachtaardige hond en is sociaal met andere honden, reuen en teven. Ook met katten heeft hij geen probleem. Paul loopt netjes mee aan de riem, zonder te trekken. Tijdens het wandelen houdt hij je in de gaten en kijkt hij wat de baas wil. Paul vindt aandacht fijn maar vraagt er zelf niet om. Andere honden laat hij voorgaan. Paul is niet gewend om te spelen met hondenspeelgoed en kent geen commando’s, toch is hij de meest volgzame hond. Hij vindt borstelen fijn, ligt graag in een mand en is dol op koekjes. Het mooie aan Paul is dat je ziet dat hij vooral dankbaar is, hij is eigenlijk onzichtbaar en wil heel graag lief gevonden worden. Wie geeft deze lieverd een paar mooie jaren in een rustige thuissituatie, waar hij mag genieten van in een huis wonen en heel veel liefde mag geven en ontvangen. Paul weegt ca 30 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm. Hij komt uit een asiel in Andorra, is op straat gevonden en we weten niets van zijn geschiedenis.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamGuusje
RasKruising middel
KleurGrijs/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 7,5 jaar
In asiel sinds8 mei 2023
BijzonderhedenVrolijke actieve Guusje is een blij hondje die graag bij je is. Hij is dol op knuffelen en is baasgericht. Guusje wordt blij van lekker wandelen waarna hij thuis bij zijn baasje mag komen liggen. Guusje is sociaal naar andere honden en loopt netjes mee aan de riem. In huis is Guusje heel aanhankelijk en rustig, buiten is hij actief, snuffelt hij graag en is alert wat er buiten allemaal gebeurt. Guusje is zindelijk en geeft goed aan wanneer hij naar buiten moet. Guusje kan niet met katten geplaatst worden. Katten in zijn buurt ook bijvoorbeeld in de tuin naast hem, geeft Guusje veel onrust en hij zal blijven zoeken naar de katten. Voor Guusje zijn we op zoek naar een rustig gezin/huishouden met niet te veel prikkels en waar hij als enige hond geplaatst kan worden. Guusje wil graag alle aandacht voor zichzelf hebben. Hij kan jaloers reageren op een andere hond in het gezin. Nieuwsgierig geworden naar Guusje, neem dan contact met ons op. Guusje is afgestaan aan het asiel, hij is ca. 30 cm hoog en weegt 9,5 kg.