Onze asielhonden

Asielhond Saar

StatusPLAATSBAAR
NaamSaar
RasPodenco
KleurLichtbruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenSaar is een enorme lieve elegante Podenco teef van circa 40 cm hoog en weegt rond de 9 kg. Ze is onderdanig en erg onzeker maar met geduld en liefde zal haar zelfvertrouwen zeker groeien. Saar is sociaal naar andere honden, zowel reuen als teefjes en in de kennel zindelijk. Ze vindt het heerlijk om te knuffelen, kruipt dan ook het liefst op je schoot. Tijdens het wandelen aan de riem schrikt ze nog regelmatig van nieuwe dingen en harde geluiden. Ze is aan de lijn erg onrustig, duidelijk nog niet gewend en heeft daar goede begeleiding bij nodig. Podenco’s hebben vaak een behoorlijk jachtinstinct, zo ook Saar. Kippen, vogels en eenden wil ze graag op af. Het is een zeer behendige hond, kan goed klimmen en is erg snel waardoor het belangrijk is dat ze niet los gelaten wordt. Tot Saar en haar nieuwe gezin elkaar beter kennen, is het belangrijk ook in de tuin goed op te letten en haar ook daar aan te lijnen. Wij denken dat Saar er bij gebaat is als er al een ander hondje in het gezin aanwezig is. Omdat Saar geen stevige eter is, heeft ze vlees naast haar brokjes nodig. Saar is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is rond 29 februari 2016 geboren.

Asielhond Choco

Status PLAATSBAAR
Naam Choco
Ras Espagneul Breton
Kleur Bruin/Wit schimmel
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijd Ca. 3 jaar
In asiel sinds 26 mei 2018
BijzonderhedenChoco is een zachtaardige, wat onderdanige reu met prachtige ogen. Hij kan goed met andere honden overweg, alleen heeft hij de neiging zichzelf weg te cijferen als de andere hond te druk is. Als je hem de persoonlijke aandacht geeft die hij verdient, kruipt Choco heerlijk tegen je aan voor een uitgebreide knuffelsessie. Ondanks wat hij in zijn jonge leventje al heeft meegemaakt, is het een hele rustige relaxte hond. Buiten lopen vind hij spannend en trekt nog aan de riem. Verkeer e.d. doet hem niet veel. Zelfs de kippen onderweg brachten hem niet van zijn stuk, hij is lief voor kinderen maar kan niet met katten opschieten. Choco is een Breton Spaniel en gevonden op straat. Choco is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is ongeveer 10-04-2015 geboren, is 42 cm hoog en weegt 18 kg

Asielhond Boris

Status GERESERVEERD
NaamBoris
RasKruising
KleurZwart/wit
GeslachtReu gecasteerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds26 mei 2018
BijzonderhedenBoris is een knappe kerel met een stevig karakter en een ontzettende ondeugende kop. De wereld is één grote speeltuin. Zo loopt hij rustig met je mee om vervolgens te bedenken dat een sprintje ook wel grappig is. Auto’s en scooters reageert hij niet op maar een fietser vindt hij erg interessant. Stoer loopt hij op zijn pad, voor niets en niemand bang, tot er een doodenge tak op de weg ligt die door zijn eigen neus beweegt. Hij moet nog goed zijn grenzen leren, is ook pas een jaar oud. Boris heeft daarom een baasje nodig die stevig in zijn schoenen staat en consequent naar de hond toe is. Dan is hij goed te corrigeren. Hij is een jonge, speelse en blije hond. Sociaal naar andere honden en een tikkeltje dominant. Een knuffelbeer, al kan hij dat ietwat onstuimig doen. Zeker een huisvriend om met de juiste begeleiding heel veel te leren en van te genieten. Boris is ongeveer 22-05-2017 geboren, is 53 cm hoog en weegt 26,5 kg.

Asielhond Kari

Status GERESERVEERD
NaamKari
RasKruising Terriër
Kleur Zwart/bruin
Geslacht Reu – gecastreerd
Geschatte leeftijd Ca. 2 jaar
In asiel sinds08 juni 2018
BijzonderhedenInformatie over Kari volgt nog. Hij is ca. 40 cm hoog en weegt rond de 9 kg.

Asielhond Duquesa

StatusGERESERVEERD
NaamDuquesa
RasDuitse Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenDuquesa is een onstuimig vrolijke herder teef van circa 5 jaar oud. Ze is niet gewend aan de lijn te lopen waar dus een uitdaging ligt. Buiten is alles een groot avontuur waar ze graag wil kijken. Duquesa zou een geweldige hond op een afgesloten erf zijn. Ze is sociaal naar mensen en andere honden, tikkeltje dominant maar ook een heerlijke aanhankelijke knuffeltante. Wat ze helemaal geweldig vind is water. Wil je haar dag compleet maken, laat haar dan spelen met water uit de tuinslang. Dolle boel. Duquesa is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is rond 20 maart 2013 geboren, weegt 25 kg en is ca 55 cm hoog.

Asielhond Rebbel

Status GEADOPTEERD
NaamRebbel
RasKruising herder
KleurBruin/zwart
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenLieve rustige beer Rebbel is een sterke stoere reu die rustig op zijn gemak aan de riem mee loopt. Hij snuffelt wat, hij kijkt wat en is niet snel onder de indruk van wat hij op zijn pad tegen komt. Het is een hond die erg graag buiten is en ruimte nodig heeft. Hij is goed te corrigeren en wij denken dan ook dat hij veel kan leren bij een baas die “sterk” in zijn schoenen staat. Hij kan fel en dominant reageren met name naar reuen. Aan de riem blijft hij echter rustig naar andere honden die op afstand lopen. Met teven kan hij redelijk overweg, mits ze de ruimte hebben. Rebbel is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is rond 12 april 2013 geboren, is ca. 52 cm hoog en weegt een kleine 27 kilo.

Asielhond Bonnie

StatusGEADOPTEERD
NaamBonnie
RasJack Russel Terriër
KleurWit/Bruin
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 11 jaar
In asiel sinds 29 januari 2018
BijzonderhedenBonnie en Bente zijn twee dames op leeftijd, maar daarom niet minder energiek en fit, ze zijn samen gevonden in een onbewoond gebied, daar zijn ze waarschijnlijk gedumpt door de oude eigenaar. Omdat deze niet netjes afstand heeft gedaan van de dames, is er geen geschiedenis van het tweetal bekend. Dit lieve en leuke clownsduo is op zoek naar een nieuw thuis. Ze hoeven niet perse samen geplaatst te worden, omdat we gemerkt hebben dat ze prima buiten elkaar kunnen en dan ook veel relaxter zijn. Buiten aan de riem lopen ze prima mee. De dames zijn leergierig en kennen leuke trucjes en doen alles voor een koekje. Met andere honden kunnen ze goed opschieten. Met katten gaan ze niet door één deur. Als u op zoek bent naar een aanhankelijke, grappig, energiek hondje die zich niet als een senior gedraagt, dan is Bonnie uw nieuwe maatjes voor het leven.

Asielhond Linkon

Status GEADOPTEERD
NaamLinkon
RasKruising Labrador/Mastin
KleurBlond
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenLinkon is onze stuiterbal. Als je leven in de brouwerij wil, is hier je kameraad. De talenten aandacht, spelen en knuffelen zitten al in hem. Nu zoekt hij een coach die stevig in zijn/haar schoenen staat om al zijn andere energieke talenten samen te ontdekken en lekker actief bezig te zijn. Linkon is een labrador mix reu geboren rond 2 september 2016. Hij heeft al een thuis gehad in Spanje maar helaas vanwege allergie in het gezin afgestaan. Hij is zelf dominant waardoor het botst met andere dominante honden en het is niet aan te raden te plaatsen met kleine honden. Kortom, een energieke vrolijke karaktervolle hond voor een dito baas. Linkon is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is 55cm hoog en weegt 20 kg.

Asielhond Kadootje

StatusGEADOPTEERD
NaamKadootje
RasKruising Teckel
Kleur Zwart-grijs/bruin
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 10 jaar
In asiel sinds21 juni 2018
BijzonderhedenInformatie over Kadootje volgt nog.

Asielhond Sammie

StatusGEADOPTEERD
NaamSammie
RasBodeguero
KleurWit/zwart
GeslachtReu gecasteerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenClown Sammie is een heerlijke vrolijke Bodeguero mix reu van 40 cm hoog en ca. 10 kg. Af en toe een beetje terughoudend als er iets nieuws op zijn pad komt maar snel over zijn verlegenheid heen. Op de speelweide is hij druk aan het spelen met de andere honden, zowel reuen als teefjes. Ook in de kennel laat hij zien dat hij het goed met de andere honden kan vinden en is daar zindelijk. Hij beschikt over een zacht sociaal karakter. Krijgt hij aandacht van de verzorgers dan verandert Sammie in een enorme knuffelbeer. Aan de riem loopt hij redelijk mee, zonder te trekken en is niet bang voor verkeer. Enthousiast kijkt hij naar alles om zich heen en reageert op je stem. Bij het zien van kippen laat hij zijn jachtinstinct zien. Tijdens onze kattentest kijkt hij niet naar de katten, schrikt als ze hem benaderen maar blijft rustig. Als hij de kans krijgt eet hij liever de bakjes leeg. Uiteraard heeft deze lieverd nog veel te leren en lijkt dat met plezier te doen. Sammie is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is rond 22 januari 2016 geboren en heeft een kort staartje.

Asielhond Jacinta

Status GEADOPTEERD
NaamJacinta
RasGalgo Espanol
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenJacinta is een lieve zachtaardige Galga van ongeveer 2 jaar oud. Ze loopt keurig aan de lijn mee en is zindelijk in de kennel. Ze luistert naar haar naam en komt als je haar roept. Ze is sociaal met andere honden, katten is onbekend. In eerste instantie is ze een beetje onzeker en terughoudend naar mensen, maar als ze even rustig kennis met je mag maken is het ijs al snel gebroken en ontpopt ze zich tot een echte knuffelkont. Ze zoekt een rustig huis, daar mag al best een hond aanwezig zijn, maar dan het liefst ook eentje met een rustig en lief karakter, zodat onderdanige Jacinta niet wordt ondergesneeuwd. Van haar achtergrond is niet veel bekend, één ding is wel zeker. Degene die Jacinta adopteert heeft een lief aanhankelijk maatje. Ze is in ons asiel terecht gekomen via uitwisseling met Animal in Need in Spanje, Jacinta is ongeveer 50 cm hoog en weegt rond de 20 kg

Asielhond Storm

Status GEADOPTEERD
NaamStorm
RasKruising herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenZoals de naam al doet vermoeden is Storm een prachtige zachtaardige jongedame. Storm is alle indrukken die zij binnen krijgt nieuwsgierig in haar op aan het nemen. Dit doet ze door ineens stil te gaan staan en aandachtig met een gefrommeld voorhoofd het tafereel te bekijken. Ze is nog wat schrikachtig wat gezien haar jonge leven tot nu toe niet gek is. Storm loopt rustig aan de lijn, kan wel ineens voor je langs lopen om iets te bekijken. Een heerlijke hond om te ontdekken en veel samen te ondernemen en leren. Storm is als pup met haar zusjes in het asiel in Spanje terecht gekomen, nog niet gewend aan de luxe van een eigen thuis. Ze is een mix herder met een sociaal karakter naar zowel mens als andere honden. Onze katten vond ze spannend maar liet ze verder met rust. De kattenbak was een stuk interessanter. Storm is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is rond 20 januari 2017 geboren, weegt ongeveer 25 kg en is ca 50cm hoog.

Asielhond Faya

StatusGEADOPTEERD
NaamFaya
RasKruising Middel
KleurZwart/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds23 april 2018
BijzonderhedenFaya wordt alleen geplaatst in een rustig gezin waar al een andere stabiele hond aanwezig is, dit vanwege haar onzekerheid. Meer informatie over Faya volgt nog, zij is via uitwisseling met Animal in Need SCF in ons asiel terecht gekomen. Is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 17 kg.

Asielhond Carino

Status GEADOPTEERD
Naam Carino
Ras Podenco kruising
Kleur Bruin/Wit
Geslacht Rue gecastreerd
Geschatte leeftijd Ca. 1 jaar
In asiel sinds 23 mei 2018
BijzonderhedenCarino is een lekkere puber van circa een jaar oud. Aan de riem trekt hij maar regelmatig kijkt hij om om even contact met je te maken. Een goede basis om te oefenen in netjes lopen en alle basisvaardigheden. Met wat overtuigingskracht en een lekkere beloning had hij al snel door wat gaan zitten hem wel eens kan opleveren. Een vrolijke vent die sociaal is met andere honden en mensen. Carino vind het lastig om alleen thuis te blijven. Behalve dat hij een puber is moet hij, met geduld en liefde, leren dat als zijn baasje weg gaat, deze ook weer bij hem terug komt. Carino is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is 35 cm hoog en weegt 13 kg.

Asielhond Paquita

Status GEADOPTEERD
NaamPaquita
RasPodenco Kruising
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenPaquita is een vrolijk en aanhankelijk Podenco meisje van anderhalf jaar oud, Ze is sociaal met ander honden en mensen maar wel onzeker. In een groepje bekende honden kan ze ook haar ware aard laten zien, dan kan ze soms pittig uit de hoek komen. In de kennel ligt ze graag in haar mand, is ze rustig en wil ze het liefste bij je op schoot komen om te knuffelen. Buiten aan de riem is Paquita nog erg onzeker, plakt dan tegen je aan of bijt in de riem. Als ze het wat vertrouwd loopt ze prima mee. Ze is gefixeerd op kippen en die wil ze maar wat graag pakken. Met katten raakt ze in de stress en kan ze zelfs snappen als de kat te dichtbij komt. Dit komt waarschijnlijk voort uit haar onzekerheid. Ze zoekt een rustig thuis waar ze mag leren en ontwikkelen, misschien wel met een hondenmaatje waar ze zich aan kan optrekken. Paquita is bij ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Ze is ongeveer 38 cm hoog en weegt 9 kg.

Asielhond Bente

Status GEADOPTEERD
NaamBente
RasJack Russel Terriër
KleurWit/Bruin
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 11 jaar
In asiel sinds 29 januari 2018
BijzonderhedenBonnie en Bente zijn twee dames op leeftijd, maar daarom niet minder energiek en fit, ze zijn samen gevonden in een onbewoond gebied, daar zijn ze waarschijnlijk gedumpt door de oude eigenaar. Omdat deze niet netjes afstand heeft gedaan van de dames, is er geen geschiedenis van het tweetal bekend. Dit lieve en leuke clownsduo is op zoek naar een nieuw thuis. Ze hoeven niet perse samen geplaatst te worden, omdat we gemerkt hebben dat ze prima buiten elkaar kunnen en dan ook veel relaxter zijn. Buiten aan de riem lopen ze prima mee. De dames zijn leergierig en kennen leuke trucjes en doen alles voor een koekje. Met andere honden kunnen ze goed opschieten. Met katten gaan ze niet door één deur. Als u op zoek bent naar een aanhankelijke, grappig, energiek hondje die zich niet als een senior gedraagt, dan is Bonnie uw nieuwe maatjes voor het leven.

Asielhond Romi

Status GEADOPTEERD
NaamRomi
RasKruising Pinscher
KleurBlack and Tan
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenKnappe Romi is een energieke en vrolijke Pincher mix reu van 38 cm hoog en weegt ca. 9 kg. Hij is een lieverd die vol enthousiasme reageert als hij je ziet. Hij loopt netjes naast je aan de riem. Kijkt nieuwsgierig om zich heen maar blijft contact zoeken tijdens het wandelen. Zelfs als hij iets ziet wat hem triggert vraagt hij toestemming. Verkeer doet hem niets. Hij blijft netjes bij je. Romi heeft een wat dominant karakter maar is ook sociaal naar zowel reuen als teefjes als hij ze kent, waar hij ook samen een kennel mee deelt. In de kennel is hij zindelijk. Van katten moet hij niets hebben. Hij is makkelijk over te halen voor een uitgebreide knuffelsessie. Een heerlijk trouw vriendje om in huis te hebben die nog met plezier veel kan leren. Romi is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is rond 2 november 2016 geboren.

Asielhond Casper

Status GEADOPTEERD
Naam Casper
Ras Podenco Maneto
Kleur Bruin/Wit
Geslacht Reu gecastreerd
Geschatte leeftijd Ca. 8 maanden
In asiel sinds 26 mei 2018
BijzonderhedenCasper is een blije dondersteen. Een heerlijke pup van ongeveer 8 maanden. Hij krijgt graag alle aandacht en overlaadt je met knuffels. Als hij naar je kijkt smelt je en maakt hij je meteen aan het lachen met zijn uitbundigheid. Zijn lekkere stevige pootjes slaat hij om je arm heen in de hoop dat je vooral doorgaat met hem bezig te zijn. Hij is sociaal naar honden en mensen Casper moet uiteraard nog veel leren en wij denken dat hij dat heel goed kan. Enthousiast kijkt hij regelmatig naar je op tijdens het wandelen. Verkeer doet hem niets, Casper is geen bangerik. Het enige wat onderweg even al zijn aandacht ving was moeder eend met haar kleintjes. Casper is een Podenco Maneto reutje die ontzettend blij is met zijn bestaan. Vergis je niet in zijn grootte, hij is een stevig ventje met een stoer karakter. Casper is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje, is ongeveer 10-10-2017 geboren en wordt ongeveer 35 cm hoog en weegt 12 kg.

Asielhond Isco

StatusGEADOPTEERD
NaamIsco
RasBodequero
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijd3,5 jaar
In asiel sinds 08 mei 2018
BijzonderhedenIsco is een leuke Bodequero reu van 3,5 jaar jong, 45 cm hoog en 16 kg. Eigenlijk ziet hij het leven als één groot feest. Hij is altijd blij, actief, energierijk en gek op aandacht. Het is een sociale hond die goed omgaat met andere honden. Nieuwe situaties bekijkt hij ietwat dominant maar laat die houding snel varen als het allemaal goed is. Isco is een aanhankelijke mensgerichte hond, lief voor mens en kind Hij loopt prima mee aan de riem en is zindelijk. Door zijn energie heeft hij wel veel beweging nodig, dus lange wandelingen of misschien wel samen op een hondensport (bv agillity) zijn echt een must. Isco is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen.

Asielhond Evi

StatusGEADOPTEERD
NaamEvi
RasKruising Friese stabij
KleurZwart/klein beetje wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 9,5 jaar
In asiel sinds 25 april 2018
BijzonderhedenEvi is jammer genoeg op zoek naar een nieuw thuis door ziekte van haar baasje. Ze is een mooie zwarte krullenbol, een kruising Stabij van 9 1/2 jaar oud. Evi houd van heerlijke wandelingen en aandacht. Ze is lekker speels en ietwat eigenwijs. Aan de lijn lijkt ze eerst wat te trekken maar als zij met aandacht gecorrigeerd wordt blijkt ze de basis commando’s goed te beheersen en loopt relaxed, vol aandacht, naast je. Ze vind het erg leuk samen oefeningetjes te doen. Evi kan alleen zijn, ze is gewend aan ongeveer 4 uur achter elkaar. Een lieve kameraad, sociaal naar zowel reuen als teven en in voor actieve dingen.

Asielhond Bora

Status GEADOPTEERD
Naam Bora
Ras Kruising Labrador
Kleur Zwart/Wit
Geslacht Teef gesteriliseerd
Geschatte leeftijd Ca. 3 jaar
In asiel sinds 26 mei 2018
BijzonderhedenBora is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Info volgt.

Asielhond Portillo

Status GEADOPTEERD
Naam Portillo
Ras Kruising Herder
Kleur Bruin/Zwart
Geslacht Teef gesteriliseerd
Geschatte leeftijd Ca. 5 1/2
In asiel sinds 26 mei 2018
BijzonderhedenPortillo is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Info volgt.

Asielhond Bruce

Status GEADOPTEERD
NaamBruce
RasKruising
KleurBruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds08 mei 2018
BijzonderhedenEr zijn van die honden die je meteen het gevoel geven dat ze je al heel lang kennen. Zo is Bruce. Heerlijk vind hij het om buiten met je te wandelen. Een heel nieuwsgierig karakter. Er is nog veel spannends, dan kijkt hij je aan en loopt gerustgesteld weer verder als hij je aandacht vangt. Bruce loopt eigenlijk al heel erg goed bij je. Soms staat hij even stil en draait zich om, met name bij harde of vreemde geluiden, om er achter te komen wat het is. Fietsers vind hij erg interessant en scooters wat eng. Honden die wij onderweg tegen komen vind hij heel erg interessant, gaan zijn oren rechtop staan en is licht teleurgesteld als wij door lopen. Hij speelt hij graag op de hondenwei, soms wat onbehouwen. Binnen is Bruce heel relaxed. Eigenlijk is Bruce een schoolvoorbeeld van de trouwe vriendelijke viervoeter. Bruce is ongeveer 01-01-2016 geboren en weegt 20 kg, hij is ongeveer 50 cm hoog.

Asielhond Stitch

StatusGEADOPTEERD
NaamStitch
RasKruising herder
KleurBruin/zwart-wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds28 april 2018
BijzonderhedenStitch is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Hij weegt 28 kg en is ca 60 cm. hooh

Asielhond Freya

Status GEADOPTEERD
NaamFreya
RasKruising Middel
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 11 maanden
In asiel sinds23 april 2018
BijzonderhedenFreya is een vriendelijk en aanhankelijk hondje van ongeveer een jaar oud. In het begin is ze nog wat onzeker, terughoudend en vraagt ze om bevestiging maar als ze je kent een vrolijk en speels hondje. Met andere honden is ze heel sociaal en speelt ze enthousiast. Bij kleine hondjes reageert ze wat voorzichtiger echter als ze even kennis maakt speelt ze ook daar blij mee. Aan de riem loopt Freya goed mee, trekt niet. Wel is ze aan de riem wat onzeker omdat ze nog niet alles ervaren heeft. Een fiets of een spoorovergang vindt ze bijvoorbeeld een beetje spannend en vertrouwt dan volledig op je. Wij blijven even rustig staan en lopen dan weer verder zonder er al te veel aandacht aan te besteden. De verwachting is dat ze in huis ook even moet wennen aan alledaagse zaken als een stofzuigen, televisie enz. maar snel zal wennen. Freya heeft bij ons een kattentest gehad. Hier heeft ze goed op gereageerd. Ze reageerde lief, maakte contact en negeerde verder de katten. Verder is ze zindelijk en vindt het heerlijk om in een mand te ontspannen. Freya is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal In Need in Spanje is ongeveer 40 cm hoog en weegt rond de 14 kg.

Asielhond Pita

StatusGEADOPTEERD
NaamPita
RasHerder Mixje (klein formaat)
KleurZwart/bruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenPita is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 13,5 kg Meer informatie over Pita volgt nog

Asielhond Mika

StatusGEADOPTEERD
NaamMika
Ras Kruising middel
Kleur Bruin gestroomd
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 2,5 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenMika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van deze leuke hond. Ze verblijft nu bijna een jaar bij ons in het asiel, met uitzondering van een paar uitstapjes naar mensen die met de beste bedoelingen dachten haar een fijn thuis te geven. We zijn erachter gekomen dat Mika zich aan één persoon hecht en dat de ander vervolgens niets meer met haar aankan. Zij zoekt daarom een eenpersoons huishouden zonder kinderen, een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Een baas die veel wandelt is natuurlijk ook prima! Ze heeft inmiddels veel geleerd, kan keurig aan de lijn meelopen en is zindelijk. Bent u misschien de ware voor Mika, neem dan contact op met ons. Het is de hoogste tijd dat het meisje een geschikte baas vindt. Mika is middelgroot en weegt ongeveer 14 kg.

Asielhond Dino

StatusGEADOPTEERD
NaamDino
RasJack Russell Terrier
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecasteerd
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds 10 januari 2018
BijzonderhedenDino is een leuk Jack Russell Terrier van 10 jaar oud, door omstandigheden moest zijn baas helaas afstand doen van hem. Zoals het een Jack Russell betaamt is Dino niet voor de poes. Hij is sociaal met andere honden maar stelt zich in eerste instantie op als het mannetje wat hij snel weer laat varen. Voor zijn leeftijd is het een actief baasje wat uitgedaagd wil worden, hij is nog steeds leergierig. Hij kent alle gangbare commando’s en wacht zelfs netjes op een commando om te mogen eten. Voor mensen is Dino een lieve en aanhankelijke hond die het fijn vindt om bij je te mogen liggen.Voor Dino zoeken we dan ook een baasje die samen met Dino lekkere wandelingen maakt en zijn intelligentie stimuleert door bijvoorbeeld een voerpuzzel of een spelletje.

Asielhond Fleur

StatusGEADOPTEERD
NaamFleur
RasKruising Bodequero
KleurDriekleur veel wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenFleur is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 10 kg. Informatie over Fleur volgt nog.

Asielhond Jason

Status GEADOPTEERD
NaamJason
RasBreton spaniël
KleurZwart/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa, 5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenJason is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 16 kg Meer informatie over Jason volgt nog.

Asielhond Silvestre

Status GEADOPTEERD
NaamSilvestre
RasKruising
KleurBruin
GeslachtReu gecasteerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenSilvestre is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 7,5 kg. Meer informatie over Silvestre volgt nog.

Asielhond Tina

StatusGEADOPTEERD
NaamTina
RasKruising Spaniël
KleurDriekleur/ veel wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenTina is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca.11,5 kg. Meer Informatie over Tina volgt nog.

Asielhond Currin

StatusGEADOPTEERD
NaamCurrin
RasBodequero
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds 27 januari 2018
BijzonderhedenCurrin is een leuke Bodeguero mix van ongeveer 40 cm hoog en 12 kg. Hij is sociaal met andere honden en loopt goed mee aan de riem. Het is een vrolijk reutje met humor die houdt van aaien, knuffelen en springt tegen je aan voor aandacht. Op z’n tijd kan Currin druk en actief zijn wat Bodeguero eigen is. Deze vrolijke clown is een beetje te dik geworden tijdens zijn asielleven, er mogen wel een paar pondjes af. Currin heeft na drie jaar verblijf in het asiel toch echt behoefte aan een nieuw leven bij een lieve baas. Currin is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er weinig bekend vanuit Spanje over de achtergrond van hem.

Asielhond Santino

StatusGEADOPTEERD
NaamSantiono
RasSpaanse Breton
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenSantiono is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 17,5 kg. Meer informatie over Santino volgt nog.

Asielhond Suusje

StatusGEADOPTEERD
NaamSuusje
RasKruising Middel
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenSuusje is een vrolijk en vriendelijk hondje met een grappig kort staartje, ze is ongeveer 1 jaar oud. Ze is sociaal met andere honden en buiten op de speelwei is ze speels en druk. Ze wil heel graag knuffelen en komt dan het liefst op je schoot zitten. Suusje staat vrij in het leven, ze is niet bang voor nieuwe situaties en loopt goed aan de riem mee. Suusje heeft een oogje dat kleiner is dan het andere, daar is ze vrijdag 9 maart aan geopereerd. Ze heeft daar last van omdat haar oogharen constant in haar oog prikken. Ze is op dit moment daarom nog niet plaatsbaar, maar kennis maken kan natuurlijk wel. Suusje is in ons asiel terecht gekomen via uitwisseling met Animal in Need in Spanje, ze is ca. 40 cm hoog en weegt rond de 14 kg.

Asielhond Jul

Status GEADOPTEERD
NaamJul
RasKruising Klein
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenJul is een leuke en sociale kruising van net een jaar oud. Gezien zijn lange rug zou er zo maar iets van teckel in kunnen zitten. Hij is erg aanhankelijk en knuffelig. Hij wil het liefste de hele dag bij je in de buurt zijn, zit dan ook naast je of bij je en het liefst op schoot. Jul is een hond die sociaal en speels is met andere honden. Voor de kattentest is Jul geslaagd, hij wil ze wel graag even begroeten. Lopen aan de riem gaat prima, is niet dominant of onzeker maar wel nieuwsgierig. Hij is zindelijk en luistert naar zijn naam. Autorijden vindt hij erg leuk, maar alleen zijn lukt nog niet zo goed. Dit houdt in dat men in het begin echt de tijd moet nemen om hem te leren alleen te zijn. Naar mensen is Jul vriendelijk en sociaal. Ondertussen weten we dat kinderen voor hem geen probleem zijn. Jul is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 33 cm hoog en weegt ca. 10 kg

Asielhond Ares

StatusGEADOPTEERD
NaamAres
RasKruising Mastin/Podenco
KleurBlond/lichtbruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds 27 januari 2018
BijzonderhedenAres is een lieve Mastin kruising van nog geen jaar oud, hij zal zo’n 50 cm hoog worden en weegt nu ongeveer 20 kg. Het is een lieve, aanhankelijke en sociale hond die echt in is voor een stevige knuffel. Hij is graag bij mensen. Ares is een grote wat onhandige pup die nog niets heeft geleerd. Hij is onzeker, onhandig met zijn grote, nog in de groei zijnde, lijf en loopt nog niet goed mee aan de riem. Het is niet een hond die geschikt is voor bench aangezien hij stress heeft van de kennel. Als Ares wat paniekerig reageert dan kan hij het beste even genegeerd worden, hij merkt dan dat er niets aan de hand is en wordt zodoende weer rustig. Wie geeft deze nog groeiende lieve, aanhankelijke, mensgerichte pup een warme mand waar hij zich verder mag ontwikkelen tot volwassen hond. Een puppy cursus is zeker een aanrader. Ares is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen.

Asielhond Lailo

Status GEADOPTEERD
NaamLailo
RasKruising Herder/Collie
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds17 maart 2018
BijzonderhedenInformatie over Lailo volgt nog.

Asielhond Boliya

StatusGEADOPTEERD
NaamBoliya
RasPodenco
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
Bijzonderheden Boliya is een mooi podenco meisje van ongeveer 1,5 jaar oud. Voor vreemde mensen en in nieuwe situaties is ze onzeker, maar met een liefdevolle en rustige begeleiding zie je haar al snel zeker worden. Ze ontpopt zich dan tot een lieve hond die graag geknuffeld wordt en aandacht krijgt. Aan de lijn loopt ze dan ook goed mee als ze je kent. Boliya heeft een zachtaardig karakter en kan heel goed met andere honden opschieten. Als ze met een groepje honden op de speelwei is zien wij een heel ander hondje, vrolijk en uitdagend en dan staat ze prima haar mannetje. In de kennel ligt ze graag tegen een van de andere hondjes aan te slapen. We hebben met Boliya een kattentest gedaan en dat ging ook prima, ze vindt het maar enge beesten en blijft op veilige afstand. Ze is in ons asiel terecht gekomen via uitwisseling met Animal in Need in Spanje, haar verhaal is niet alledaags en best schrijnend. Boliya verscheen op het kerkhof en ging staan gillen bij het graf van een man die daar pas bijgezet was. Na een paar uur liep ze weg van het kerkhof en werd ze aangereden. Geen ernstig letsel gelukkig en is door de politie naar het asiel gebracht. Boliya is ca. 38 cm hoog en weegt rond de 9 kg.

Asielhond Jut

Status GEADOPTEERD
NaamJut
RasKruising Klein
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenJut is een leuke en sociale kruising hond van net een jaar oud. Gezien zijn lange rug, zou er zo maar ergens ver iets van Teckel in kunnen zitten. Hij is erg vriendelijk, vrolijk en speels, niet onzeker maar moet nog wel het nodige leren. Jut is natuurlijk nog jong en zeker goed leerbaar. Soms is het een clown en wil hij kijken hoe je reageert als hij iets ondeugendst doet. Hij trekt nog aan de riem maar loopt verder prima mee. Met ander honden is Jut sociaal. De kattentest heeft hij ook goed doorstaan. Hij bekijkt ze enthousiast maar als de kat blaast of een rug opzet dan is hij respectvol. Jut is een hond die prima past in een gezin met kinderen, hij heeft de gave dat hij goed met kinderen omgaat die bijzonder zijn. Hij past dan zijn energie aan op het moment. Zoals veel jonge honden heeft hij ook zijn momenten dat hij echt even zijn energie kwijt moet met dollen en spelen om daarna heerlijk te genieten van knuffelen en gezellig bij je zijn. Alleen zijn kan hij nog niet zo goed, dus moet men er rekening mee houden dat er in het begin tijd is om dit met stapjes te wennen. Jut is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 33 cm hoog en weegt ca. 10 kg

Asielhond Fenna

StatusGEADOPTEERD
NaamFenna
RasKruising Middel
KleurDriekleur
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 11 maanden
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenFenna is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 16 kg

Asielhond Carino

StatusGEADOPTEERD
NaamCarino
RasKruising Podenco
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 maanden
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenCarino is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 13 kg

Asielhond Wimpie

Status GEADOPTEERD
NaamWimpie
RasKruising klein
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenWimpie is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 10 kg

Asielhond Diesel

StatusGEADOPTEERD
NaamDiesel
RasKruising Stafford
KleurBruin/wit
GeslachtReu
Geschatte leeftijd Ca. 1,5 jaar
In asiel sinds 22 januari 2018
BijzonderhedenDiesel is een jonge Stafford kruising. Lief en aanhankelijk voor mensen en kinderen. Vindt autorijden leuk, is speels, waaks en kan al even alleen zijn. Diesel vindt andere teven leuk maar kan soms een beetje bazig zijn. Momenteel heeft hij een vriendinnetje waar hij gezellig mee speelt. Andere dieren bijvoorbeeld katten , gevogelte en konijnen gaan niet zo goed. Diesel luistert nog niet zo goed en heeft ook niet door dat hij sterk is. Dit maakt hem soms een beetje lomp in de omgang. Bent u die baas / gezin die hem (het ras) begrijpt en samen met Diesel aan de slag wil, heeft er een gouden vriend bij.

Asielhond Evalien

StatusGEADOPTEERD
NaamEvalien
Raskruising middel
Kleurdriekleur
Geslachtteef
Geschatte leeftijd Ca. 9,5 jaar
In asiel sinds14 oktober 2017
BijzonderhedenEvalien is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Nadere informatie over Evalien volgt nog.