Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamPolar
RasPyreneese Berghond
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds18 oktober 2021
DieetvoerJa, speciaal voer voor spieren en gewrichten en medicatie (levenslang) voor artrose
BijzonderhedenPolar is een ontzettend lieve prachtige mooie rustige “reus”. Hij is een Pyreneese berghond, die graag buiten is of lekker in zijn mand ligt. Wandelen vindt hij prima, mits het geen al te lange wandelingen zijn. Deze lieverd heeft artrose waar hij medicijnen voor krijgt, die hij zijn leven lang moet blijven gebruiken. Daarnaast heeft hij dieetvoer van Prins voor spieren en gewrichten. Polar heeft een heel zachtaardig karakter, komt een knuffel bij je halen. Hij is wisselend naar andere honden toe. Dit kan te maken hebben met zijn artrose. Polar is een echte berghond, betekent dat hij zijn “erf”, “huis” strategisch wil overzien. Geef je met zachte hand duidelijk aan wat zijn plek is in huis, dan accepteert hij dat, is hij er eigenlijk blij mee dat je dit aangeeft. Polar heeft een baas nodig die hem begrijpt en positief de leider is. Polar kan met oudere kinderen. Voor Polar zoeken we een baasje die hem nog een (paar) jaar een liefdevol thuis willen geven, waar hij lekker hond mag zijn, er niet van alles van hem verwacht wordt. Waar hij nog van zijn oude dag mag genieten. Polar weegt ca. 60 kg en heeft een schofthoogte van 75 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamMax
RasKruising Waterhond
KleurBlond/grijs
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 9 jaar
In asiel sinds27 november 2021
DieetvoerJa, speciaal voer voor allergie.
BijzonderhedenMax is een lieve actieve hond die je altijd vrolijk begroet, hij is graag bij je en dol op knuffelen. Naast spelen ligt Max ook graag in zijn mand. Max loopt keurig mee aan de riem en vindt wandelen heerlijk en rolt vooral ook graag even in het gras. Hij accepteert geen andere honden in zijn kennel maar buiten tijdens het wandelen reageert hij niet op ze, ziet ze amper en valt zeker niet naar ze uit en wil hij ze ook best wel even begroeten. Max wordt als enige hond geplaatst daar hij wat ouder is en gesteld is op zijn rust. Katten daar is Max niet van gecharmeerd. Hij is dol op autorijden en houdt van water en lekker zwemmen. In verband met zijn allergie krijgt hij dieetvoer. Hierdoor is zijn allergie volledig onder controle en heeft hij geen last meer. Wie geeft deze lieve en nog speelse senior nog een paar mooie liefdevolle jaren in een eigen warme mand? Max is een middelmaat en weegt 20 kg.

StatusPLAATSBAAR
NaamXulo
RasKruising
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 januari 2022
BijzonderhedenXulo is een vrolijke actieve hond, hij begroet je altijd blij en wil graag bij je zijn. Aan de riem loopt hij redelijk mee, hij heeft wat jachtinstinct naar eenden en vogels maar is hier goed in te begeleiden. Verkeer is totaal geen probleem voor Xulo. Hij is sociaal naar andere honden, reuen en teven. Xulo kan niet met kleine hondjes en katten. Hij kent nog geen basiscommando’s dus een gehoorzaamheidscursus is aan te raden. Voor Xulo zoeken we een consequente baas die het avontuur met hem aan wil gaan. Xulo is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hijj weegt ca. 27 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamTeka
RasKruising Pointer/Draadhaar
KleurDonkerbruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 januari 2022
BijzonderhedenTeka is een vrolijke actieve hond, zij begroet mensen heel blij met een vrolijke kwispel. Door haar blijheid kan zij wat druk zijn, dit is ook haar onstuimigheid als jonge hond. Zij loopt redelijk mee aan de riem, zigzagt nog wel wat en schrikt af en toe van nieuwe dingen. Het verkeer vindt ze nog wel wat spannend. Ziet zij een vogel dan wordt haar jachtinstinct getriggerd en kan zij trekken aan de riem. Zij kan met katten die een hond gewend zijn. Teka is sociaal met andere honden en wil graag met hen spelen. Teka moet wennen aan nieuwe situaties, een gehoorzaamheidscursus is een pré, dit zal zij heel leuk vinden. Wie geeft haar een eigen warme mand en gaat met haar de wereld ontdekken? Teka is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Zij weegt ca. 18 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 50 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamOlivier
RasKruising groot
KleurWit/bruine stippen
GeslachtChemische gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 maanden
In asiel sinds8 maart 2022
BijzonderhedenOlivier is een energieke jonge hond, hij begroet je altijd vrolijk, wil graag bij je zijn en is dol op knuffelen. Hij vindt het heerlijk om te wandelen, loopt netjes mee aan de riem en is ook goed te corrigeren. Hij houdt contact met je en kijkt je regelmatig aan. Olivier is een jonge hond die heel leergierig is en ook nog wel wat opvoeding nodig heeft, een cursus is daarom een pré en dat zal hij ook geweldig vinden. Olivier is dol op koekjes en daardoor ook heel goed te trainen. Door zijn jonge onstuimigheid kan hij af en toe een beetje lomp zijn, een gezin met hele jonge kinderen is daarom uitgesloten. Katten is niet zijn ding, maar met andere honden speelt hij graag en is hij sociaal. Wie geeft deze knapperd een eigen warme mand waar hij verder op mag groeien? Olivier is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt ca. 30 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamNeska
RasKruising middel
KleurZwart/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 7 jaar
In asiel sinds26 maart 2022
BijzonderhedenZij weegt ca. 13 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 40-45 cm. Meer informatie over Neska volgt nog.

StatusPLAATSBAAR
NaamNela
RasKruising Podenco
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3.5 jaar
In asiel sinds26 maart 2022
BijzonderhedenZij weegt ca. 12 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 40-45 cm.
Meer informatie over Nela volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamDeceba
RasKruising Podenco
KleurBruin
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 6 maanden
In asiel sinds09 oktober 2021
BijzonderhedenDeceba is een lief hondje van bijna 1 jaar. Zij is samen met haar twee broers naar Nederland gekomen. Haar broers zijn inmiddels geplaatst. Ze mist haar broers waar zij zich aan optrok. Zij kan goed met alle honden, wordt zij ook heel vrolijk van. Deceba moet aan mensen die zij niet kent wennen. Kent zij je dan wil ze heel graag bij je zijn en knuffelen. Voor haar is het een must dat er al een andere hond aanwezig is, zodat ze zich daaraan op kan trekken. Ze loopt goed aan de riem mee en is niet onder de indruk van verkeer. Ze heeft geen jachtinstinct. Ze kan prima bij katten geplaatst worden en ze is zindelijk. Wie gaat met deze lieverd de wereld verkennen? Deceba is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Zij weegt nu rond de 11 kg en heeft een schofthoogte van ca. 45 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBowie
RasKruising Husky/Ridgeback
KleurBruin wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds26 oktober 2021
BijzonderhedenBowie is een aanhankelijke en energieke hond. Hij is zindelijk, ligt graag in zijn mand en het liefst lekker bij je. Bowie begroet je altijd even vrolijk en is heel mensgericht, naar honden toe is hij wisselend. De ene hond vindt hij prima, de andere niet. Het is eigenlijk zijn onzekerheid. In Mexico deed hij zijn eigen uitlaatronde en nu hier in Nederland moet hij ineens aan een riem lopen langs andere honden. Dit is enorm wennen voor hem. Tijdens het wandelen weet hij niet zo goed wat hij moet als er een ander hond aankomt. Eigenlijk wil hij dat het baasje het voor hem “opneemt”, hem zegt dat het goed is en er niets aan de hand is. Bowie is heel goed te trainen, voor een lekker koekje doet hij alles. Bowie moet nog veel leren, een gehoorzaamheidscursus is aan te raden. Hij heeft een heel lief karakter, is heel leergierig, zit geen kwaad in. Begrijp je hem en hij jou dan heb je een maatje voor het leven. Hij kan met kinderen vanaf 12 jaar of jongere kinderen die honden gewend zijn. Voor Bowie zoeken wij mensen die met hem in zijn blijheid en baasgerichtheid de wereld willen gaan ontdekken. Bowie weegt ca. 23 kg en een schofthoogte van ongeveer 55 cm