Onze asielhonden

StatusGERESERVEERD
NaamShelly
RasKruising herder
KleurWildkleur
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds19 december 2020
BijzonderhedenLieve vrolijke Shelly is een mooi klein Herdermixje van ca 5 jaar die moet wennen aan nieuwe mensen en situaties. Je moet echt de tijd voor haar nemen. In eerste instantie durft Shelly niet bij je te komen en is ze heel afwachtend. Ga je rustig op de grond zitten dan komt ze op een gegeven moment zelf naar je toe. Het is goed mogelijk dat de nieuwe baas de moeite moet nemen om drie á vier keer langs te komen om haar vertrouwen te winnen. Kent ze je dan is ze heel baasgericht en een echte knuffelkont. Ze is sociaal met andere honden, maar heeft wel haar voorkeur. Met katten kan Shelly goed opschieten, kinderen is onbekend. Wandelen vindt ze heerlijk, ze kijkt nog wel om zich heen en vindt bepaalde dingen spannend. Ben jij leuker dan de omgeving dan wil ze alles voor je doen. Voor Shelly zoeken we een liefdevol thuis die haar de tijd geeft eerst rustig te wennen aan haar nieuwe situatie en in een omgeving met niet teveel prikkels. Shelly komt uit Spanje, zij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca 17 kg. Ze staat op hypoallergeen voer.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamUlises
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart-wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds28 november 2020
BijzonderhedenUlises is een vrolijke en energieke hond. Hij is nieuwsgierig naar andere honden en mensen en speelt graag met andere honden. Spelen met een balletje vindt hij geweldig, met een balletje heb je volledig zijn aandacht. Hij loopt netjes mee aan de riem, komt hij tijdens het wandelen andere honden tegen dan gaat hij deze vrolijk tegemoet, snuffelt even en loopt weer door. Wanneer er een klein keffend hondje op hem afkomt, bekijkt hij dit van een afstand, loopt er omheen en besteed er geen aandacht aan. Ulises is niet geslaagd voor de kattentest. Fietsers en ander verkeer daar reageert hij niet op. Eenden en vogels daar wil hij achteraan, aangelijnd is hij daar goed in te corrigeren, nadat hij weet dat hij niet achter de vogels aan mag gaan, doet hij dit aan de riem ook niet meer. Hij leert heel snel. Loopt hij los dan zal hij achter de vogels en eenden aangaan. Ulises in zindelijk en ligt graag op een kleed. Hij knuffelt graag en vindt het fijn om bij je te zijn. Hij is dol op zijn brokjes en koekjes, samen met zijn balletje is hiermee goed te trainen. Deze lieverd is op zoek naar een baas die met hem de wereld wil verkennen, die het jachtinstinct naar vogels en eenden geen probleem vindt, hem daar in corrigeert met zachte hand en een balletje. Dat vindt hij dan zeker leuker dan de vogels. Je krijgt aan Ulises een maatje voor het leven. Hij is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 50 cm hoog en weegt ca 25 kg.

Javier

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamJavier
RasKruising Herder
KleurBruin/Zwart/Wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds28 september 2019
BijzonderhedenJavier is een prachtige Herdermix die graag voor je aan het werk wil, speuren vindt hij geweldig. Op de speelweide komt hij steeds naar je toe voor een aai over zijn bol of om even te knuffelen. Hij vindt het heerlijk om buiten te wandelen en loopt heel netjes aan de riem mee. Naast de fiets rennen vindt hij ook fijn en doet dat ook heel goed. Hij kan goed met andere honden, reuen en teven, hij kan niet met katten. Hij is wat terughoudend naar mensen, vooral als hij ze nog niet kent. Wanneer je Javier resoluut tegemoet treedt en duidelijk je grens aangeeft, neemt hij meteen een koekje van je aan en accepteert hij je als “baas”. Merkt hij dat iemand terughoudend is dan maakt hij hier gebruik van en gaat hij blaffen en grommen. De nieuwe baas moet niet teveel van hem willen, zoals bijvoorbeeld een poot vragen of tuig omdoen, laat hem eerst vertrouwen in zijn nieuwe baas krijgen. Heeft Javier jouw vertrouwen dan is hij je echte trouwe viervoeter vriend. Het ideale huis voor hem is een rustig huishouden, zonder kinderen en een tuin is een pre. Zijn nieuwe baas heeft ervaring met Herders en moet consequent zijn en duidelijke grenzen aangeven. Komt er visite, dan is het verstandig Javier even apart te houden in een aparte ruimte of bench. Houdt je je aan deze richtlijnen dan heb je een vriend voor het leven. Javier is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 50 cm hoog en weegt ca 30 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamTorzo
RasKruising Labrador
KleurZwart/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 8 jaar
In asiel sinds28 november 2020
BijzonderhedenInformatie over Torzo volgt nog. Torzo is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 55 cm hoog en weegt ca 25 kg.