Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamEvalien
RasKruising middel
KleurDriekleur
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 11 jaar
In asiel sinds26 februari 2018
BijzonderhedenEvalien is een bijzondere tante, een rustige oudere hond met haar eigen manieren en karakter. Ze zit al voor langere tijd bij ons en we merken dat ze steeds meer behoefte heeft aan een eigen thuis met een eigen mand of een lekker kussen, waar ze in alle rust kan genieten van haar oude dag. Wij willen haar het liefst in een huis plaatsen bij één persoon zonder kinderen. In overleg eventueel met een rustige reu, met teven gaat zij niet goed samen. Haar gedrag is wat wispelturig, maar als je haar leert kennen en Evalien accepteert zoals ze is kunnen jullie nog veel plezier en gezelschap aan elkaar hebben. Ze wil graag met je knuffelen, is gek op haar brokken en een hondenkoekje op zijn tijd gaat er ook wel in. Als wij haar ophalen voor een wandeling buiten het terrein van het dierenasiel, staat ze bij het zien van haar tuigje al blij kwispelend in haar kennel te wachten. Ze vind het heerlijk om te wandelen, even lekker snuffelen op plekken waar ze niet alledaags komt. Een heel lang uitje hoeft het niet te zijn, ze wordt natuurlijk ook een dagje ouder. Maar bewegen is wel belangrijk voor haar, dit omdat zij Artrose heeft. Vanwege de Artrose krijgt zij medicijnen

StatusPLAATSBAAR
NaamMiko
RasKruising
Kleur Bruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds23 maart 2019
BijzonderhedenMiko is een hele lieve hond met een hoog energieniveau. Ze is dolenthousiast en vind iedereen leuk, gek op aandacht en spelen. Miko is een drukke hond, door haar enthousiasme vind ze het nog moeilijk om netjes aan de riem te lopen en kan daardoor trekken. Om dit te verminderen zal er veel getraind moeten worden met Miko. Ze reageert goed op snoepjes, daar wil ze graag voor werken wat ervoor zorgt dat trainen gemakkelijker zal gaan. Hoewel Miko een volwassen hond is, zal met haar echt bij de basis gestart moeten worden. Een puppycursus zou voor haar daarom noodzakelijk zijn. Miko heeft een baas nodig die consequent is en haar de beweging kan bieden die ze nodig heeft. Miko is een hele sociale hond, die graag met andere hondjes speelt. Ook naar mensen is ze heel lief, het is een echte allemansvriend. Ze heeft een jachtinstinct, vooral vogels jaagt ze op. Miko is gek op water, ze zwemt heel graag. Miko is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need, het is een teefje van circa 18 kg en ongeveer 42 cm hoog.

Status GERESERVEERD
NaamJane
RasLabrador Retriever
KleurBlond
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 7, 5 jaar
In asiel sinds23 juli 2019
BijzonderhedenJane is een heel vriendelijke sociale hond. Met haar leeftijd van 7,5 jaar is zij nog heel speels en energiek. Jane is gek op aandacht, komt lekker bij je knuffelen. Zij kan even zonder problemen thuis blijven, gaat graag mee in de auto, houdt van wandelen, houdt van zwemmen. Zij loopt goed mee aan de riem. Zij is heel open naar mensen en andere honden. Vol vertrouwen gaat zij nieuwe situaties aan. Jane heeft een baasje nodig die haar voldoende beweging kan geven. Jane is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need, het is een teefje van circa 25 kg en ongeveer 50 cm hoog.

StatusGERESERVEERD
NaamScuby
RasKruising middel
KleurBruin/wit
GeslachtGecastreerde reu
Geschatte leeftijdCa. 3,5 jaar
In asiel sinds23 februari 2019
BijzonderhedenScuby is een lieve vrolijke hond. Hij moet wennen aan nieuwe situaties en mensen. Eenmaal gewend is hij erg aanhankelijk en wil hij graag met je knuffelen en bij je zijn. Hij loopt al redelijk mee aan de riem. Buiten heeft hij wel zijn momenten dat hij even lekker wil rennen. Hij kan wel in paniek raken van het verkeer, hier moet dus zeker rekening mee gehouden worden. Binnen begroet Scuby je altijd vrolijk, hij is vrij rustig en ligt graag in de mand. Naar katten toe is hij heel lief en is sociaal met andere honden, maar wel een tikkeltje onderdanig. Scuby is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca.28 kg

StatusGERESERVEERD
NaamToon
RasAmerikaanse Bulldog
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds23 juli 2018
BijzonderhedenLeuke actieve hond met karakter, zo’n 6 jaar jong en 35 kg schoon aan de haak. Zoals de meeste bullen kan Toon lekker lomp, wild en onhandig spelen met mensen. Naar honden vooral lomp en onstuimig maar met teefjes kan hij zich netjes gedragen. Toon loopt goed mee aan de riem maar moet wel onder appel worden gehouden anders gaat hij klieren en probeert hij een loopje met je te nemen. Het beste is om dan ook een beloningssysteem toe te passen. Meneer kan prima luisteren, kent zijn basiscommando’s (oa ook met eten, zoek, zit etc). Omdat Toon erg actief is en graag wat doet en dus ook leerbaar is heeft hij gebaren geleerd. Hij kan met gebaren zitten, liggen, poot en ook het commando knuffel . (Hij staat dan tegen je aan, poten op je schouders en legt zijn kop op je borst.) Na het spelen ligt hij ook graag in zijn mand. Toon is graag bij je en erg aanhankelijk. Denkt soms zelfs dat hij een schoothondje is wat prima op je schoot past. Voor Toon zijn we op zoek naar een baas die het ras kent, stevig in de schoenen staat doch liefdevol met Toon aan de slag gaat. Gezien zijn lompigheid beter niet geschikt om in een gezin met kleine kinderen te plaatsen, die zou hij per ongeluk omver kunnen lopen / spelen.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamPortia
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 5,5 jaar
In asiel sinds11 december 2018
Bijzonderheden Leuke herder kruising van ongeveer 5 jaar oud. Portia is een vrolijke en actieve hond. Ze begroet je altijd met een hoop enthousiasme en wil graag bij je zijn. Het is een hond die wil werken voor en met haar baas. Portia is wel opzoek naar een consequente baas die stevig in zijn of haar schoenen staat en duidelijkheid biedt. Heb je dit echter niet als baas dan neemt ze een loopje met je. Een cursus met Portia is ook zeker aan te raden. Ze is goed leerbaar en zeker met een lekker koekje. Ze is sociaal met andere honden af toe wel een tikkeltje dominant. Waarschuw je haar van te voren dan gedraagt ze zich meestal naar behoren en soms moet ze gecorrigeerd worden. In het begin moet ze wel wennen aan nieuwe situaties en omgeving en kan dan ook een tikkeltje onzeker reageren. Is ze eenmaal gewent is er ook niks meer van haar onzekerheid te zien. Bij ons ligt ze graag in een mand en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Portia is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal In Need uit Spanje zij is een teefje en weegt circa 24 kg en 58 cm hoog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBinde
RasGalgo Espanol
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 4,5 jaar
In asiel sinds27 april 2019
BijzonderhedenBinde is een prachtige en indrukwekkend verschijning met een gouden karakter. Ze heeft wat littekens overgehouden aan haar niet zo leuke verleden maar desondanks staat ze vrij in het leven en heeft ze geen enkele terughoudendheid naar mensen toe. Als ze losloopt op één van onze speelweides kan ze als een echte Galga befaamd hard rennend voorbij sjezen. Mits er geen andere honden bij zijn, want dan wil ze liever spelen dan rennen. Ze stelt zich neutraal op in haar honden roedel, er is absoluut geen strijd, Binde kan tot nu toe met iedereen goed opschieten en lokt de andere honden vaak uit voor een speelpartij. Ze is dan ook erg beweeglijk als ze losloopt. Er dient rekening gehouden te worden met haar jachtinstinct. Met katten kan zij niet samen, op de eenden bij ons in de sloot reageert ze niet, maar waarschijnlijk komt haar jachtinstinct meer naar boven bij konijnen en andere ‘kleine harige diertjes’. Hierdoor dient u er rekening mee te houden dat zij wellicht niet los kan lopen in de toekomst. Gelukkig is zij heel plezierig om aan de riem te houden omdat zij zelden trekt. Binde is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 60 cm hoog en weegt ca. 20 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamGuus
RasMaltezer kruising
KleurWit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 8 jaar
In asiel sinds29 juni 2019
BijzonderhedenGuus is een heel vrolijk, gezellig hondje. Hij is al van middelbare leeftijd maar gedraagt zich nog steeds als een puppy, rent nog lekker door het gras. Hij is erg sociaal, speelt graag met andere hondjes, groot of klein. Hij gaat op een gegeven moment ook lekker zijn eigen ding doen. Aan de riem loopt Guus netjes, hij wil wel graag voor je lopen maar trekt daarbij niet. Met veel wandelen en een stukje training kan hij heel netjes naast je gaan lopen. Guus is erg gericht op snoepjes, wat trainen met hem heel makkelijk maakt. Een cursus zou hij erg leuk vinden om te doen en versterkt ook meteen de band met hem. Guus is een allemansvriend, hij knuffelt graag met iedereen. Guus is bij ons in het asiel terechtgekomen via een uitwisseling met Animal in Need, het is een reutje van circa 6,5 kg en ongeveer 30 cm hoog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamAdara
RasVizsla kruising
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 11 maanden
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenAdara is een hele lieve, vrolijke hond. Ze moet even aan nieuwe personen wennen maar zodra haar vertrouwen gewonnen is heeft u een geweldig blije hond aan haar. Ze begroet bekenden dan ook uitbundig en houd erg van knuffelen. Ze heeft haar drukke momenten net als de meeste honden maar over het algemeen is Adara en rustige hond. Binnen ligt ze graag in een mandje of op een kleedje. Buiten loopt ze heel netjes aan de lijn, ze trekt niet en blijft je goed in de gaten houden. Ze kan soms wat onzeker reageren op langskomend verkeer maar met een kleine aanmoediging is dit snel voorbij. Adara is een sociale hond, ze vind het heerlijk om te spelen met andere honden. Groot of klein maakt voor haar niet uit. Ze is leergierig, een cursus of training zou ze erg leuk vinden en het versterkt meteen de band tussen baas en hond. Adara heeft een jachtinstinct, buiten vind ze vogels en eenden erg interessant. Ze kan niet geplaatst worden bij katten. Al met al is Adara een hele lieve, sociale hond. Het is geen noodzaak dat zij een hondenmaatje in huis heeft maar ze zou het wel erg leuk vinden. Adara is bij ons in het asiel terechtgekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje. Ze is een ongeveer 45 cm hoog en weegt circa 13,5 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamRubio
RasPodenco kruising
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenRubio is een lieve Podenco kruising van ongeveer 3 jaar oud. Hij is een rustige hond zowel binnen als buiten. Buiten kan hij goed actief zijn als hij zich goed op zijn gemak voelt. Nieuwe mensen vind hij in het begin vrij spannend, zijn vertrouwen moet echt gewonnen worden. Wanneer het vertrouwen eenmaal gewonnen is wil hij niets liever dan lekker knuffelen en bij je in de buurt zijn. Hij begroet mensen die hij kent dan ook erg enthousiast. Het is een ietwat onzekere hond die tijdens de wandelingen soms wat aanmoediging nodig heeft, hij kan soms zogezegd in de ankers gaan en heeft dan een klein duwtje in de rug nodig om weer door te lopen. Verder vind hij het prettig om lekker aan de riem te wandelen en gedraagt zich dan erg goed. Hij is sociaal naar andere honden, kan in het begin wat onzeker zijn met nieuwe honden maar zodra hij zich op zijn gemak voelt wordt hij wat zelfverzekerder. Autorijden vind hij nog wat spannend maar hij past zich vrij snel aan dus na wat oefenen zal dit zeker goedkomen. Lekkere wandelingen en trainen zal de band met Rubio zeker versterken. Rubio is bij ons in het asiel terechtgekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje. Hij weegt ongeveer 14 kg en is circa 45 cm hoog.

Status IK HEB EEN BAAS
NaamCarolina
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart masker
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenCarolina is een kruising herder teefje van circa 1 jaar oud. Ze is een enthousiaste, actieve hond met veel energie. Carolina heeft veel beweging nodig, door haar enthousiasme vind ze het nog moeilijk om netjes naast je aan de riem te lopen. Dit valt goed te verminderen door Carolina lekker te laten bewegen en met haar te trainen. Een cursus zou ze erg leuk vinden. Een onthaal alsof je weken weg bent geweest is dagelijkse kost voor Carolina, ze is altijd blij om mensen te zien en vind het heerlijk om te knuffelen en aandacht te krijgen. Ze is echt een allemansvriend. Ze speelt graag met andere honden en is er verder erg sociaal, ze is een zelfverzekerde hond en laat niet over zich heen lopen. Carolina heeft een consequente baas nodig. Hier ligt ze graag in een mand of op een kleedje. Carolina is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need, ze is ongeveer 50 cm hoog en weegt ongeveer 24 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamOrita
RasPodenco Orito
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 9 maanden
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenOrita is een podenco teefje van van ongeveer 1 jaar oud. Ze moet even wennen aan nieuwe mensen maar wanneer haar vertrouwen gewonnen is heeft u een vriendin voor het leven aan Orita. Ze is erg lief en zachtaardig, wil graag knuffelen en is graag bij je in de buurt. Zowel binnen als buiten is ze een rustige hond, op de welbekende dolle vijf minuten na. Aan de riem loopt ze netjes naast je en blijft je goed in de gaten houden. Vogels/eenden vind ze erg interessant dit ontwaakt haar jachtinstinct. Naar andere honden is ze sociaal al is ze een tikkeltje onzeker, vooral in het begin met nieuwe kennismakingen. Langsrijdend verkeer vind ze spannend en kan dan stil blijven staan. Met een beetje aanmoediging tijdens de wandelingen komt ze snel weer los en loopt ze weer fijn met je mee, na een tijdje lopen heeft ze er steeds minder moeite mee. Ze wil graag bij mensen in de buurt zijn waardoor een leuke cursus of training haar band met u zeker zal versterken. Bij ons ligt ze graag in een mandje te relaxen. Ze kan hier goed met katten overweg. Orita is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, ze weegt circa 9 kg en is ongeveer 29 cm hoog

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamFabio
RasKruising
KleurBruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds23 maart 2019
BijzonderhedenFabio is een prachtige reu, hij is groot, imposant en heeft een stoer uiterlijk. Maar schijn bedriegt want van binnen is hij zachtaardig, lief, altijd vrolijk, heeft een rustig karakter en een hart van goud! In het begin moest hij aan nieuwe dingen wennen, maar nu is hij erg relaxed als hij in een nieuwe situatie terecht komt. Autorijden vind hij prima alleen het instappen is nog spannend. Hij is goed leerbaar met een brokje of een koekje. Kent de commando’s zit, voor en poot. Hij is graag in de aanwezigheid van mensen en knuffelt graag met je. Wandelen is belangrijk voor hem, niet alleen omdat hij zijn energie kwijt moet maar vooral voor zijn gezondheid. Hij heeft namelijk oud band-letsel in zijn rechterknie en HD en artrose in zijn heupen. Een lichte beperking waar hij gewoon oud en gelukkig mee kan worden. Wandelen is super goed voor hem in verband met spieropbouw, achter een bal aanrennen en gekke bewegingen maken daarentegen niet. Wij zoeken voor Fabio iemand die hier rekening mee houdt. Wellicht zelfs in de toekomst met hem wil gaan zwemmen om de heupen soepel te houden. Fabio is super sociaal met andere honden, katten vind hij maar niets en wil er achteraan jagen. Fabio is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 55 cm hoog en weegt ca. 40 kg.

Status IK HEB EEN BAAS
NaamChiqui
RasKruising
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds29 juni 2019
BijzonderhedenChiqui is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 4 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamRoy
RasKruising klein
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenRoy is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 28 cm hoog en weegt ca. 7 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamRamon
RasBodeguero
KleurDriekleur/veel wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 8 maanden
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenRamon is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 13 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBobbie
RasKruising klein
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds1 juni 2019
BijzonderhedenBobbie is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 30 cm hoog en weegt ca. 5 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamKim
RasKeeshond
KleurWit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds28 januari 2019
BijzonderhedenInformatie over Kim volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamWimpie
RasKruising Bodequero
KleurWit/bruin
GeslachtGecastreerde reu
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds04 maart 2019
BijzonderhedenWimpe is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 33 cm hoog en weegt ca.13 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamMambo
RasMastin Espagnol
KleurBlond
GeslachtGecastreerde reu
Geschatte leeftijdCa. 4,5 jaar
In asiel sinds23 februari 2019
BijzonderhedenMambo is een vrolijke Mastin die sociaal is met andere honden en aanhankelijk naar mensen toe. Hij houdt ervan om lekker zijn eigen gang te gaan en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Een baas die een ruime tuin heeft is daarom voor hem een pré, hij kan dan lekker genieten van het zonnetje en waken op zijn terrein. Natuurlijk wil hij ook in huis zijn eigen plek hebben en bij zijn mens zijn, in huis is hij rustig en ligt hij graag op een lekker kleed. Lopen aan de lijn is niet zijn sterkste kant, maar met geduld en wat lekkers wil hij dat toch wel heel graag voor je doen. Mambo is een intelligente en zelfverzekerde hond en met de juiste begeleiding een maatje voor het leven. Hij wordt graag aangehaald en geknuffeld. Het ras staat bekend als een tikkeltje eigenwijs, maar ook als zachtaardig en gevoelig. Mambo en katten zijn een no go. Hij is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 65 cm hoog en weegt ca.51 kg

Status IK HEB EEN BAAS
NaamSenna
RasKruising groot
KleurWit/bruin gestroomd
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 10 maanden
In asiel sinds23 maart 2019
BijzonderhedenSenna is een lieve, zachtaardige hond en een prachtige verschijning met haar 2 kleuren ogen en haar sierlijke bouw. Als zij met liefde en veel geduld begeleid wordt leert deze slimme meid zeer snel. Belonen werkt, samen met een positieve en zachte benadering, bij haar erg goed. Ze luistert het beste naar korte duidelijke commando’s, een daarvan is ‘zit’ en dit kan ze ook al heel goed! In de bench is geen probleem voor haar en zij kan uiteindelijk ook prima een poosje alleen in huis zijn. Wij plaatsen haar niet met kleine kinderen, hiervoor is zij (nog) erg bang. Nieuwe situaties, mensen en geluiden vind zij tevens erg spannend, maar als ze je eenmaal kent wil ze graag bij je zijn en met je knuffelen. Met andere honden is zij sociaal en uit ze zich onderdanig, met katten lijkt het ook goed te gaan. Buiten op de speelweide gaat ze haar eigen gang en rent graag om haar energie kwijt te kunnen. Eenmaal weer in de kennel rust ze graag uit op een lekker kleed. Aan de riem moet zij nog een hoop leren, ze zoekt vooral de geborgenheid bij degene met wie ze aan het wandelen is. Wij hopen dat met de tijd haar zelfvertrouwen groeit, ze inziet dat nieuwe situaties zo eng nog niet zijn en ze wat vrijer in het leven komt te staan. Wie wil de liefdevolle zorg voor Senna op zich nemen en samen met haar werken aan haar onzekerheid? Senna is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 50cm hoog en weegt ca. 35 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamJunco
RasKruising Beagle
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds23 maart 2019
Bijzonderheden Junco is een vrolijk en actief hondje die je graag komt begroeten en zo algauw een lach op je gezicht tovert. Zijn ogen zijn prachtig, net als Senna heeft hij 2 verschillende kleuren, dat zien we niet vaak. Hij heeft een positieve instelling en veel energie, vriendelijke sturing en lekker veel beweging zal Junco goed doen. Hij springt veel tegen mensen op, hier moet uiteraard nog aan gewerkt worden. Maar goed, geef hem is ongelijk want aandacht is toch het allerleukste! Knuffelen, bij je zijn en brokken eten zijn de hobby’s van Junco. Hij is sociaal met andere honden en katten vindt hij geen probleem. Met het lopen aan de riem gaat hij nog wel van links naar rechts, er valt tenslotte zoveel te beleven buiten dat hij soms niet weet waar hij het eerste naar toe wil. Junco is een hondje dat nog veel wil leren, vind jij hem net zo leuk als dat wij hem vinden en zoek je nog een maatje? Komt dan eens een keer bij dit leuke mannetje kijken. Junco is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 17 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamFemke
RasMechelse Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 januari 2019
BijzonderhedenMooie Mechelaar dame van zo’n 3 jaar oud met een gewicht van 22 kg. zoals elke Mechelse herder is Femke een actieve hond die graag voor haar baas wil werken of iets te doen wil hebben. Ze luistert goed, is zeer leerbaar en wil heel graag voor je werken maar kan tijdens spel wel afgeleid worden, dan ligt haar focus op iets wat ze dan ziet of hoort. Femke houdt van aandacht, is aanhankelijk, speelt graag met hondenspeeltjes en tennisballen. Femke is qua doen en laten, in gedrag een echte Mechelaar en daarom absoluut niet geschikt voor bench training. (ze is intelligent, energiek, beschermend en zal dan proberen uit te breken of de bench te slopen met alle gevolgen van dien) Met andere reuen (teven niet) doet ze het goed mits niet dominant. Een stabiele niet dominante reu daar gaat ze het beste mee. Voor Femke zoeken we een baas met kennis en / of ervaring met herders, een stabiele en duidelijke omgeving waar ze mag werken voor haar baas of samen mee op training gaat. Denk hierbij aan flybal, agility, speuren etc. Femke kan na gewenning, opbouwen een poosje alleen thuis zijn (max 6 uur) Echter dit kost wel tijd. Met kinderen heeft zij niet zoveel.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamHarry
RasKruising Bodequero
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds23 maart 2019
BijzonderhedenHarry is, zoals ze hem in het asiel in Spanje al noemde, een pretletter en begroet je altijd vrolijk. Hij is sociaal met andere honden en vind tot nu toe in iedere hond een maatje. Want spelen en gek doen, daar houdt hij wel van. Wij hebben in het asiel getest hoe hij op katten reageert en voorzien geen problemen als er een kattenmaatje in huis zal zijn. Het is een echte knuffelkont en geniet van de aandacht die hij van ons krijgt. Met zijn lieve koppie en zijn betekenisvolle blik weet hij je zo in te pakken. Tijdens de wandeling loopt Harry al redelijk goed mee, wel is hij snel afgeleid als je een andere hond tegenkomt. Het liefst gaat hij naar de hond toe, maar dat kan aangelijnd niet altijd. Dus dan maar, al blaffend, de aandacht proberen te trekken. In de kennel zien we hem graag op een kleed liggen, hij is zindelijk en eet zijn brokjes in recordtempo op. Een leuk en grappig hondje die op zoek is naar zijn eigen warme mandje bij een lief baasje die graag met onze Harry ‘op avontuur’ gaat. Want er valt nog veel te ontdekken buiten het asiel leven. Harry is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 10 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamNoor
RasPodenco kruising
KleurBruin/wit
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds23 februari 2019
BijzonderhedenNoor is een lieve zachtaardige hond. Ze moet wennen aan nieuwe mensen en situaties. Eenmaal gewend wil ze heel graag bij je zijn en met je knuffelen. Ze loopt al redelijk mee aan de riem, als ze iets spannend vindt blijft ze wel even staan en zoekt ze steun bij je. Buiten heeft ze zo haar speelmomenten, de gekke 5 minuten. Ze is sociaal met andere honden en katten gaat ook goed al vind ze dat maar rare wezens. In huis is ze rustig. Noor is onderdanig en mag nog wel wat meer zelfvertrouwen krijgen. Ze ligt graag in een mand. Noor is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 55 cm hoog en weegt ca.25 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBobo
RasBodequero
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenBobo heeft in het begin even tijd nodig om te wennen. Omdat hij onzeker is, kan hij soms fel tegen visite blaffen en bij andere honden grommen. Als het ijs eenmaal gebroken is dan is het een blij en vrolijk hondje. In huis is hij rustig, knuffelt graag en heeft af en toe een eigen willetje. Soms vindt hij het fijn om zich even terug te trekken in de bench. Bobo heeft jachtinstinct en gaat achter gevogelte en katten aan. Hij kan zodoende niet met katten samen. Wel is Bobo sociaal met andere honden en kan hij met kinderen boven de 6 jaar. Belangrijk is dat de nieuwe baas op cursus gaat. Dit biedt voor hem structuur wat goed kan helpen in de onzekerheid. Een ander hondenmaatje zou de voorkeur hebben voor ons maar is geen must. Bobo is ongeveer 42 cm hoog en weegt ca 8 kg. Hij is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal In Need uit Spanje.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamDavid
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart masker
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds23 maart 2019
BijzonderhedenDavid is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 48 cm hoog en weegt ca. 16 kg