Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamJavier
RasKruising Herder
KleurBruin/Zwart/Wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds28 september 2019
BijzonderhedenJavier is een prachtige Herdermix die heel graag voor je aan het werk wil. Speuren vindt hij helemaal geweldig. Op de speelweide komt hij steeds bij je om een aai over zijn bol te vragen en even te knuffelen. Javier vindt het heerlijk buiten te wandelen of met de fiets mee te rennen. Aan de riem lopen gaat heel goed. Het tuig omdoen, wat nodig is voor het mee rennen met de fiets, vindt hij heel spannend. Dit kan met zijn verleden in Spanje te maken hebben. Hier wordt aan gewerkt. Hij kan goed met andere honden, reuen en teven. Hij is wat terughoudend naar mensen, vooral als hij ze nog niet kent. Wanneer je Javier resoluut tegemoet treedt en duidelijk je grens aangeeft, neemt hij meteen koekjes en worstjes van je aan en accepteert hij je als “baas”. Merkt hij dat iemand terughoudend is dan maakt hij hier op een dominante manier gebruik van, gaat hij blaffen en grommen. We zoeken voor Javier een consequente zekere baas, met Herder ervaring, daar hij een tikkeltje onzeker is. Met veel tijd, geduld en liefde zal hij zich zekerder gaan voelen en heb je een vriend voor het leven aan hem. Javier is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 50 cm hoog en weegt ca 30 kg.

StatusGERESERVEERD
NaamRingo
RasKruising groot
KleurZwart/wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds11 maart 2020
BijzonderhedenRingo is een prachtige, open, vrolijke en lieve hond uit Spanje. Hij is dol op knuffelen, ligt graag bij je en heel sociaal naar andere honden. Ook loopt hij ontspannen en netjes mee aan de riem. Om te zien hoe Ringo in een thuissituatie is, logeert hij op dit moment in een gastgezin waar hij volop van geniet en het goed kan vinden met hun vier eigen reuen. In huis is hij relaxt, reageert niet op de bel en luistert goed naar zijn naam. Als er vreemde mensen over de vloer komen is hij afwachtend en moet je hem de tijd geven om te wennen. Hij geeft dit aan door te gaan blaffen. Mensen die hij dagelijks ziet, vertrouwt hij volledig. Buiten is Ringo niet onder de indruk van het verkeer. Fietsers, auto’s tractoren en vrachtwagens, het deert hem totaal niet. Eenden vindt hij heel leuk, wil er het liefst mee spelen. Paarden, kippen en schapen boeien hem niet en daar kijkt hij dan ook niet naar om. Ringo heeft vermoedelijk weinig eten gehad. Hij is dol op eten, doet er alles voor. Zijn botjes en speeltjes verdedigt hij in eerste instantie. Met een stukje worst kun je het botje/speeltje ruilen. Hij is inmiddels bij het gastgezin zo vertrouwt dat hij botjes en balletje zelf komt brengen en neerlegt. De bedoeling is dan dat je het weggooit, zodat hij erachter aan kan. Wij zoeken voor Ringo een rustige en stabiele omgeving, zonder te veel prikkels en zonder kinderen. Mensen met hondenervaring, die met alle liefde en geduld Ringo zijn tijd geven te wennen, krijgen een werelds maatje aan hem. Ringo is via een uitwisseling in het asiel gekomen, is ca. 50 cm hoog en weegt 24 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamAndre
RasKruising middel
KleurZwart
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds27 juni 2020
BijzonderhedenAndre is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 42 cm hoog en weegt ca 14 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamPochi
RasKruising Pointer
KleurWit/zwart
GeslachtReu,gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds30 mei 2020
BijzonderhedenPochi is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca 17 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamFlynn
RasKruising Podenco
KleurBruin
GeslachtReu,gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3.5 jaar
In asiel sinds30 mei 2020
BijzonderhedenFlynn is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca 15 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamZoe
RasGalgo Espanol
KleurZwart/wit
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2,5 jaar
In asiel sinds25 april 2020
BijzonderhedenMooie zachtaardige Zoë is zoals zoveel van haar soortgenoten in een asiel in Spanje terecht gekomen, de achtergrond weten we niet, maar deze honden hebben vaak geen leuke geschiedenis. Eind april mocht ze naar Nederland reizen en wij zoeken nu voor haar een zachte mand. Zoë is ondanks alles vrolijk en dol op mensen (ook kinderen) en wil heel graag knuffelen. In eerste instantie is ze een tikkeltje verlegen en moet ze je eerst leren kennen, maar het ijs is vaak al snel gebroken. Met andere honden groot en klein kan ze het goed vinden, ze vindt het heerlijk om met ze te spelen en te rennen. Zoë wordt niet bij katten geplaatst! Een nieuwe baas moet zich goed realiseren dat ze nog moet leren om alleen te zijn, dit moet rustig worden opgebouwd. Het meest ideale voor haar is iemand die al een hond heeft. Deze black beauty loopt keurig aan de lijn mee en autorijden vindt ze ook oké. In huis is ze rustig en relaxt en is ze zindelijk. Zoë is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 60 cm hoog en weegt ca 24 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamPalmita
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 4,5 jaar
In asiel sinds05 september 2019
BijzonderhedenPalmita is een bijzonder zachtaardige, gevoelige en aanhankelijke mensenhond die graag lekker bij je komt liggen en een hoge “aaifactor” heeft. Ook ligt ze graag in haar mand. Hier in het asiel heeft zij daar geen kleed in liggen, omdat zij deze sloopt en zelfs een keer een stukje heeft opgegeten. Het kan zijn dat ze dat in een huiselijke omgeving niet doet. Palmita is zindelijk, loopt netjes mee aan de riem en is dol op eten. Voor brokjes doet zij alles en dat is handig om haar te trainen. In nieuwe vreemde situaties heeft ze tijd nodig om te wennen en dat doet ze stapje voor stapje. Voor onweer en vuurwerk is ze erg bang en daar moet wel rekening mee worden gehouden. Met veel liefde en geduld wordt Palmita een vriendin voor het leven. Ze mist één oog, waar zij totaal geen last van heeft. Ze kan goed met katten opschieten, maar met andere honden vertoont ze wisselend gedrag. We zoeken daarom voor Palmita een rustig thuis en een baas met veel tijd, liefde, geduld en die haar alle mogelijkheden biedt om zich veilig te voelen. Palmita is ongeveer 45 cm hoog en weegt 20 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBesucon
RasGalgo Espanol
KleurZwart/wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds25 april 2020
BijzonderhedenBesucon is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 60 cm hoog en weegt ca 24 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamChiquita
RasMastin Espagnol
KleurWit/bruine stippen
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 februari 2020
BijzonderhedenPrachtige Chiquita is niet alleen een mooie verschijning maar heeft ook een heel lief en rustig karakter. Zij is heel vriendelijk naar mensen, begroet je altijd vrolijk. Chiquita is heel sociaal met andere honden. Binnen is zij heel rustig, nestelt zich graag op een kleed waar zij heerlijk lekker lui kan zijn. Ze is zindelijk. Op de speelweides gaat ze graag haar eigen gang, laat de andere honden lekker om haar heen spelen. Chiquita loopt redelijk goed mee aan de riem, iets wat zij niet gewend was. Zij is dol op eten, vooral voor een koekjes loopt ze graag netjes met je mee aan de riem. Chiquita is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 80 cm hoog en weegt ca. 55 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamElvis
RasBodeguero
KleurDriekleur
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds25 januari 2020
BijzonderhedenElvis is alles waar een bodeguero voor staat. Actief, energiek, aanhankelijk met een tikje ondeugd en humor. Hij vindt aandacht erg fijn en klemt dan zijn pootjes om je heen, alsof hij wil zeggen; Ga door met aaien. Elvis is sociaal en vrolijk met andere honden en speelt er buiten graag mee. Het lopen aan de riem is Elvis al goed gewend en dat gaat prima. Katten is een no go voor hem! Elvis gaat het goed doen in een gezin met kinderen of bij iemand waar rekening wordt gehouden met zijn energie. Denk hierbij aan een hondencursus en vervolgens een vervolg zoals bijvoorbeeld flyball of agillity. Elvis is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 15 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamTobias
RasPodenco
KleurBruin/wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds28 september 2019
BijzonderhedenTobias is een vrolijke en nieuwsgierige hond, die wel nog een paar kilootjes kwijt moet. Hij loopt al redelijk netjes mee en trekt niet aan de lijn. Hij speelt graag met andere honden, maar zijn beste maatje is Billy. Ze liggen het liefst samen in één mand. Misschien is het mogelijk dat deze 2 vrienden bij elkaar mogen blijven. Baas met geduld en tijd is een voorwaarde. Tobias is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 50 cm hoog en weegt ca. 19 kg

Status IK HEB EEN BAAS
NaamBilly
RasPodenco
KleurBruin/wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds28 september 2019
BijzonderhedenBilly is het maatje van Tobias. Net als Tobias is hij vrolijk en nieuwsgierig. Spelen met andere honden vindt hij geweldig. Hij is zachtaardig en ook bij Billy mogen er een paar kilootjes af. Billy loopt al redelijk mee aan de lijn, maar soms weet hij nog niet helemaal wat er van hem verwacht wordt en zigzagt dan af en toe van links naar rechts. Billy ligt graag samen met Tobias in één mand en wil dat bij voorkeur zo houden. Een baas met tijd en geduld is een voorwaarde. Billy is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 48 cm hoog en weegt ca. 23 kg

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamChispi
RasKruising klein
KleurZwart/wit
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds29 februari 2020
BijzonderhedenChispi is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 8 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamPatricia
RasKruising Podenco
KleurBruin/wit
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3,5 jaar
In asiel sinds25 januari 2020
BijzonderhedenPatricia een pretletter, een blij ei. Ze is een open vrolijke actieve hond. Ze is altijd blij je te zien. Patricia is heel toegankelijk en staat heel vrij in het leven. Ze pakt je volledig in, kruipt bij je op schoot met een blik “ben ik niet onweerstaanbaar lief?” Vol overgave en vertrouwen gaat ze bij je liggen. Patricia is heel sociaal naar mensen en kan met alle honden, reuen en teven. Ze is dol op knuffelen en geniet volop van aandacht. Binnen is zij rustig en ligt ze heel graag te genieten in haar mand. Patricia is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 42 cm hoog en weegt ca. 16 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamNora
RasKruising Rottweiler
KleurZwart/klein beetje wit
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 februari 2020
BijzonderhedenNora is een prachtige vrolijke en actieve hond. Zij staat heel vrij in het leven, begroet je altijd vrolijk. Nora heeft het leuke lompe wat veel Rottweilers hebben, denken dat zij klein zijn, dus heerlijk lekker bij je op schoot kruipen. Zij is een echte knuffelkont en wil graag bij je zijn. Spelen met andere honden of mensen doet zij het liefst, of dit nu met een bal is of lekker met het water spelen uit de tuinslang. Nora is zindelijk. Zij heeft totaal geen jachtinstinct en is gericht op mensen. Nora is dol op eten. Met koekjes is het lopen aan de riem goed aan te leren. Dit vindt ze nog moeilijk, is ze niet gewend. Nora is sociaal met andere honden, kan door haar lompheid een tikkeltje dominant overkomen. Bij een duidelijke leiding laat Nora dit gedrag niet zien. Nora is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 50 cm hoog en weegt ca. 41 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamKyala
RasKruising Labrador
KleurZwart/wit
GeslachtTeef, gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds29 februari 2020
BijzonderhedenKyala is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 46 cm hoog en weegt ca. 17 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBosco
RasDuitse Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 7,5 jaar
In asiel sinds23 november 2019
BijzonderhedenBosco is een echte mensenhond. Is een enorme lieverd. Hij is dol op aandacht en kruipt graag tegen je aan om lekker gekroeld te worden. Een heerlijke borstelbeurt vindt hij genieten. Binnen is Bosco rustig. Buiten op de speelweide is hij actief. Even lekker rennen en daarna snuffelen en rustig zijn eigen gang gaan. Bosco is wat op zichzelf en kan zich heel goed zelf vermaken. Naar andere honden geeft hij goed aan wanneer hij iets niet wil. Ook van een wandeling buiten aan de riem geniet Bosco. Hij loopt al lekker met je mee aan de riem. Dit was nieuw voor hem. Hij is goed te corrigeren wanneer hij iets trekt aan de riem. Bosco is heel leergierig, wil heel graag wat voor je doen. Met koekjes volgt hij heel netjes. Tijdens een wandeling is Bosco niet onder de indruk van het verkeer, doet hem niets. Katten vindt hij interessant, maar daar blijft het dan ook bij. Bosco is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 55 cm hoog en weegt ca. 35 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamTort
RasKruising groot
KleurBruin/wit
GeslachtReu, gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds27 november 2019
BijzonderhedenPrachtige Tort is een vriendelijke vrolijke actieve hond. Hij geniet van de aandacht en kruipt graag bij je om lekker te knuffelen en kroelen. Soms kan hij wat lomp zijn, maar dat maakt hem ook weer heel innemend. Hij wil het zo graag goed doen, kijkt je ook met zijn prachtige vragende ogen aan “vind je mij lief, doe ik het goed?” Tort is heel leergierig. Aan de riem let hij goed op je, zeker wanneer je koekjes bij je hebt. Door zijn jachtinstinct is hij nog wel snel afgeleid, alles om hem heen vindt hij leuk. Door consequente training/aanpak is dit heel goed om te buigen naar volledige aandacht voor de baas, waardoor je een vriend voor het leven aan Tort hebt. Tort kan het goed vinden met alle honden. Binnen is Tort rustig. Hij vindt het heerlijk om lekker in zijn mand te liggen. Tort en katten is geen goede match.