Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamBonnie en Bente
RasJack Russel Terriërs
KleurWit/Bruin
GeslachtTeefjes
Geschatte leeftijdCa. 11 jaar
In asiel sinds 29 januari 2018
BijzonderhedenBonnie en Bente zijn twee dames op leeftijd, maar daarom niet minder energiek en fit, ze zijn samen gevonden in een onbewoond gebied, daar zijn ze waarschijnlijk gedumpt door de oude eigenaar. Omdat deze niet netjes afstand heeft gedaan van de dames, is er geen geschiedenis van het tweetal bekend. Dit lieve en leuke clownsduo is samen op zoek naar een nieuw thuis. Buiten aan de riem lopen ze prima mee maar blaffen wel naar andere honden. Ze zijn zeer gehecht aan elkaar, slapen samen in de mand en willen ook samen de aandacht en knuffelen met hun baasje. Je wordt altijd vrolijk begroet door dit lieve tweetal. Ze zijn altijd wel in elkaars buurt te vinden. Dit maakt dat er soms onderling wordt gekat maar dat lost zichzelf op. De dames zijn leergierig en kennen leuke trucjes en doen alles voor een koekje. Eten is het enige wat ze niet samen doen, dat moet gescheiden. Met andere honden zijn ze wat wisselend. Met de ene hond hebben ze wel een klik met de andere niet. Met katten kunnen ze niet opschieten. Als u op zoek bent naar twee aanhankelijke, grappige, energieke hondjes die zich niet als senioren gedragen, dan zijn Bonnie en Bente uw nieuwe maatjes voor het leven.
StatusPLAATSBAAR
NaamJacinta
RasGalgo Espanol
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenJacinta is een lieve zachtaardige Galga van ongeveer 2 jaar oud. Ze loopt keurig aan de lijn mee en is zindelijk in de kennel. Ze luistert naar haar naam en komt als je haar roept. Ze is sociaal met andere honden, katten is onbekend. In eerste instantie is ze een beetje onzeker en terughoudend naar mensen, maar als ze even rustig kennis met je mag maken is het ijs al snel gebroken en ontpopt ze zich tot een echte knuffelkont. Ze zoekt een rustig huis, daar mag al best een hond aanwezig zijn, maar dan het liefst ook eentje met een rustig en lief karakter, zodat onderdanige Jacinta niet wordt ondergesneeuwd. Van haar achtergrond is niet veel bekend, één ding is wel zeker. Degene die Jacinta adopteert heeft een lief aanhankelijk maatje. Ze is in ons asiel terecht gekomen via uitwisseling met Animal in Need in Spanje, Jacinta is ongeveer 50 cm hoog en weegt rond de 20 kg
StatusPLAATSBAAR
NaamJason
RasBreton spaniël
KleurZwart/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa, 5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenJason is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 16 kg Meer informatie over Jason volgt nog.
StatusPLAATSBAAR
NaamPaquita
RasPodenco Kruising
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenPaquita is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 9 kg Meer informatie over Paquita volgt nog.
StatusPLAATSBAAR
NaamSilvestre
RasKruising
KleurBruin
GeslachtReu gecasteerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenSilvestre is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 7,5 kg. Meer informatie over Silvestre volgt nog.
StatusGERESERVEERD
NaamFleur
RasKruising Bodequero
KleurDriekleur veel wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenFleur is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 10 kg. Informatie over Fleur volgt nog.
StatusGERESERVEERD
NaamPita
RasHerder Mixje (klein formaat)
KleurZwart/bruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenPita is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 13,5 kg Meer informatie over Pita volgt nog
StatusGERESERVEERD
NaamTina
RasKruising Spaniël
KleurDriekleur/ veel wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenTina is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca.11,5 kg. Meer Informatie over Tina volgt nog.
Status GERESERVEERD
NaamCurrin
RasBodequero
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds 27 januari 2018
BijzonderhedenCurrin is een leuke Bodeguero mix van ongeveer 40 cm hoog en 12 kg. Hij is sociaal met andere honden en loopt goed mee aan de riem. Het is een vrolijk reutje met humor die houdt van aaien, knuffelen en springt tegen je aan voor aandacht. Op z’n tijd kan Currin druk en actief zijn wat Bodeguero eigen is. Deze vrolijke clown is een beetje te dik geworden tijdens zijn asielleven, er mogen wel een paar pondjes af. Currin heeft na drie jaar verblijf in het asiel toch echt behoefte aan een nieuw leven bij een lieve baas. Currin is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er weinig bekend vanuit Spanje over de achtergrond van hem.
StatusGERESERVEERD
NaamMika
Ras Kruising middel
Kleur Bruin gestroomd
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 2,5 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenMika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van deze leuke hond. Ze verblijft nu bijna een jaar bij ons in het asiel, met uitzondering van een paar uitstapjes naar mensen die met de beste bedoelingen dachten haar een fijn thuis te geven. We zijn erachter gekomen dat Mika zich aan één persoon hecht en dat de ander vervolgens niets meer met haar aankan. Zij zoekt daarom een eenpersoons huishouden zonder kinderen, een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Een baas die veel wandelt is natuurlijk ook prima! Ze heeft inmiddels veel geleerd, kan keurig aan de lijn meelopen en is zindelijk. Bent u misschien de ware voor Mika, neem dan contact op met ons. Het is de hoogste tijd dat het meisje een geschikte baas vindt. Mika is middelgroot en weegt ongeveer 14 kg.
StatusGERESERVEERD
NaamDino
RasJack Russell Terrier
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecasteerd
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds 10 januari 2018
BijzonderhedenDino is een leuk Jack Russell Terrier van 10 jaar oud, door omstandigheden moest zijn baas helaas afstand doen van hem. Zoals het een Jack Russell betaamt is Dino niet voor de poes. Hij is sociaal met andere honden maar stelt zich in eerste instantie op als het mannetje wat hij snel weer laat varen. Voor zijn leeftijd is het een actief baasje wat uitgedaagd wil worden, hij is nog steeds leergierig. Hij kent alle gangbare commando’s en wacht zelfs netjes op een commando om te mogen eten. Voor mensen is Dino een lieve en aanhankelijke hond die het fijn vindt om bij je te mogen liggen.Voor Dino zoeken we dan ook een baasje die samen met Dino lekkere wandelingen maakt en zijn intelligentie stimuleert door bijvoorbeeld een voerpuzzel of een spelletje.
StatusGEADOPTEERD
NaamSantiono
RasSpaanse Breton
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenSantiono is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 45 cm hoog en weegt ca. 17,5 kg. Meer informatie over Santino volgt nog.
StatusGEADOPTEERD
NaamSuusje
RasKruising Middel
KleurBruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenSuusje is een vrolijk en vriendelijk hondje met een grappig kort staartje, ze is ongeveer 1 jaar oud. Ze is sociaal met andere honden en buiten op de speelwei is ze speels en druk. Ze wil heel graag knuffelen en komt dan het liefst op je schoot zitten. Suusje staat vrij in het leven, ze is niet bang voor nieuwe situaties en loopt goed aan de riem mee. Suusje heeft een oogje dat kleiner is dan het andere, daar is ze vrijdag 9 maart aan geopereerd. Ze heeft daar last van omdat haar oogharen constant in haar oog prikken. Ze is op dit moment daarom nog niet plaatsbaar, maar kennis maken kan natuurlijk wel. Suusje is in ons asiel terecht gekomen via uitwisseling met Animal in Need in Spanje, ze is ca. 40 cm hoog en weegt rond de 14 kg.
StatusGEADOPTEERD
NaamIsco
RasBodequero
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijd3,5 jaar
In asiel sinds 27 januari 2018
BijzonderhedenIsco is een leuke Bodequero reu van 3,5 jaar jong, 45 cm hoog en 16 kg. Eigenlijk ziet hij het leven als één groot feest. Hij is altijd blij, actief, energierijk en gek op aandacht. Het is een sociale hond die goed omgaat met andere honden. Nieuwe situaties bekijkt hij ietwat dominant maar laat die houding snel varen als het allemaal goed is. Isco is een aanhankelijke mensgerichte hond, lief voor mens en kind Hij loopt prima mee aan de riem en is zindelijk. Door zijn energie heeft hij wel veel beweging nodig, dus lange wandelingen of misschien wel samen op een hondensport (bv agillity) zijn echt een must. Isco is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen.
Status GEADOPTEERD
NaamKari
RasTerriër kruising
KleurZwart/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 maart 2018
BijzonderhedenKari is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 8,5 kg Meer informatie over Kari volgt nog.
Status GEADOPTEERD
NaamJul
RasKruising Klein
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenJul is een leuke en sociale kruising van net een jaar oud. Gezien zijn lange rug zou er zo maar iets van teckel in kunnen zitten. Hij is erg aanhankelijk en knuffelig. Hij wil het liefste de hele dag bij je in de buurt zijn, zit dan ook naast je of bij je en het liefst op schoot. Jul is een hond die sociaal en speels is met andere honden. Voor de kattentest is Jul geslaagd, hij wil ze wel graag even begroeten. Lopen aan de riem gaat prima, is niet dominant of onzeker maar wel nieuwsgierig. Hij is zindelijk en luistert naar zijn naam. Autorijden vindt hij erg leuk, maar alleen zijn lukt nog niet zo goed. Dit houdt in dat men in het begin echt de tijd moet nemen om hem te leren alleen te zijn. Naar mensen is Jul vriendelijk en sociaal. Ondertussen weten we dat kinderen voor hem geen probleem zijn. Jul is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 33 cm hoog en weegt ca. 10 kg
StatusGEADOPTEERD
NaamAres
RasKruising Mastin/Podenco
KleurBlond/lichtbruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds 27 januari 2018
BijzonderhedenAres is een lieve Mastin kruising van nog geen jaar oud, hij zal zo’n 50 cm hoog worden en weegt nu ongeveer 20 kg. Het is een lieve, aanhankelijke en sociale hond die echt in is voor een stevige knuffel. Hij is graag bij mensen. Ares is een grote wat onhandige pup die nog niets heeft geleerd. Hij is onzeker, onhandig met zijn grote, nog in de groei zijnde, lijf en loopt nog niet goed mee aan de riem. Het is niet een hond die geschikt is voor bench aangezien hij stress heeft van de kennel. Als Ares wat paniekerig reageert dan kan hij het beste even genegeerd worden, hij merkt dan dat er niets aan de hand is en wordt zodoende weer rustig. Wie geeft deze nog groeiende lieve, aanhankelijke, mensgerichte pup een warme mand waar hij zich verder mag ontwikkelen tot volwassen hond. Een puppy cursus is zeker een aanrader. Ares is via een uitwisseling met Animal In Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen.
Status GEADOPTEERD
NaamLailo
RasKruising Herder/Collie
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds17 maart 2018
BijzonderhedenInformatie over Lailo volgt nog.
StatusGEADOPTEERD
NaamBoliya
RasPodenco
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
Bijzonderheden Boliya is een mooi podenco meisje van ongeveer 1,5 jaar oud. Voor vreemde mensen en in nieuwe situaties is ze onzeker, maar met een liefdevolle en rustige begeleiding zie je haar al snel zeker worden. Ze ontpopt zich dan tot een lieve hond die graag geknuffeld wordt en aandacht krijgt. Aan de lijn loopt ze dan ook goed mee als ze je kent. Boliya heeft een zachtaardig karakter en kan heel goed met andere honden opschieten. Als ze met een groepje honden op de speelwei is zien wij een heel ander hondje, vrolijk en uitdagend en dan staat ze prima haar mannetje. In de kennel ligt ze graag tegen een van de andere hondjes aan te slapen. We hebben met Boliya een kattentest gedaan en dat ging ook prima, ze vindt het maar enge beesten en blijft op veilige afstand. Ze is in ons asiel terecht gekomen via uitwisseling met Animal in Need in Spanje, haar verhaal is niet alledaags en best schrijnend. Boliya verscheen op het kerkhof en ging staan gillen bij het graf van een man die daar pas bijgezet was. Na een paar uur liep ze weg van het kerkhof en werd ze aangereden. Geen ernstig letsel gelukkig en is door de politie naar het asiel gebracht. Boliya is ca. 38 cm hoog en weegt rond de 9 kg.
Status GEADOPTEERD
NaamJut
RasKruising Klein
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenJut is een leuke en sociale kruising hond van net een jaar oud. Gezien zijn lange rug, zou er zo maar ergens ver iets van Teckel in kunnen zitten. Hij is erg vriendelijk, vrolijk en speels, niet onzeker maar moet nog wel het nodige leren. Jut is natuurlijk nog jong en zeker goed leerbaar. Soms is het een clown en wil hij kijken hoe je reageert als hij iets ondeugendst doet. Hij trekt nog aan de riem maar loopt verder prima mee. Met ander honden is Jut sociaal. De kattentest heeft hij ook goed doorstaan. Hij bekijkt ze enthousiast maar als de kat blaast of een rug opzet dan is hij respectvol. Jut is een hond die prima past in een gezin met kinderen, hij heeft de gave dat hij goed met kinderen omgaat die bijzonder zijn. Hij past dan zijn energie aan op het moment. Zoals veel jonge honden heeft hij ook zijn momenten dat hij echt even zijn energie kwijt moet met dollen en spelen om daarna heerlijk te genieten van knuffelen en gezellig bij je zijn. Alleen zijn kan hij nog niet zo goed, dus moet men er rekening mee houden dat er in het begin tijd is om dit met stapjes te wennen. Jut is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 33 cm hoog en weegt ca. 10 kg
StatusGEADOPTEERD
NaamFreya
RasKruising Middel
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 11 maanden
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenFreya is een vriendelijk en aanhankelijk hondje van ongeveer een jaar oud. In het begin is ze nog wat onzeker, terughoudend en vraagt ze om bevestiging maar als ze je kent een vrolijk en speels hondje. Met andere honden is ze heel sociaal en speelt ze enthousiast. Bij kleine hondjes reageert ze wat voorzichtiger echter als ze even kennis maakt speelt ze ook daar blij mee. Aan de riem loopt Freya goed mee, trekt niet. Wel is ze aan de riem wat onzeker omdat ze nog niet alles ervaren heeft. Een fiets of een spoorovergang vindt ze bijvoorbeeld een beetje spannend en vertrouwt dan volledig op je. Wij blijven even rustig staan en lopen dan weer verder zonder er al te veel aandacht aan te besteden. De verwachting is dat ze in huis ook even moet wennen aan alledaagse zaken als een stofzuigen, televisie enz. maar snel zal wennen. Freya heeft bij ons een kattentest gehad. Hier heeft ze goed op gerageerd. Ze reageerde lief, maakte contact en negeerder verder de katten. Verder is ze zindelijk en vindt het heerlijk om in een mand te ontspannen. Freya is bij ons gekomen via een uitwisseling met Animal In Need in Spanje is ongeveer 40 cm hoog en weegt rond de 14 kg.
StatusGEADOPTEERD
NaamFenna
RasKruising Middel
KleurDriekleur
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 11 maanden
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenFenna is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Zij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 16 kg
StatusGEADOPTEERD
NaamCarino
RasKruising Podenco
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 maanden
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenCarino is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 13 kg
Status GEADOPTEERD
NaamWimpie
RasKruising klein
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds24 februari 2018
BijzonderhedenWimpie is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need in Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog en weegt ca. 10 kg
StatusGEADOPTEERD
NaamDiesel
RasKruising Stafford
KleurBruin/wit
GeslachtReu
Geschatte leeftijd Ca. 1,5 jaar
In asiel sinds 22 januari 2018
BijzonderhedenDiesel is een jonge Stafford kruising. Lief en aanhankelijk voor mensen en kinderen. Vindt autorijden leuk, is speels, waaks en kan al even alleen zijn. Diesel vindt andere teven leuk maar kan soms een beetje bazig zijn. Momenteel heeft hij een vriendinnetje waar hij gezellig mee speelt. Andere dieren bijvoorbeeld katten , gevogelte en konijnen gaan niet zo goed. Diesel luistert nog niet zo goed en heeft ook niet door dat hij sterk is. Dit maakt hem soms een beetje lomp in de omgang. Bent u die baas / gezin die hem (het ras) begrijpt en samen met Diesel aan de slag wil, heeft er een gouden vriend bij.
StatusGEADOPTEERD
NaamEvalien
Raskruising middel
Kleurdriekleur
Geslachtteef
Geschatte leeftijd Ca. 9,5 jaar
In asiel sinds14 oktober 2017
BijzonderhedenEvalien is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Nadere informatie over Evalien volgt nog.