Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamBalou
RasKruising Labrador
KleurZwart
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds26 augustus 2021
BijzonderhedenBalou is een vrolijke en sterke hond met veel energie en is ietwat onstuimig, hij begroet je altijd vrolijk en komt graag een knuffel halen. Hij kent al enkele commando’s en is zeer leerbaar vooral als er koekjes in het spel zijn. Hij kan al heel netjes aan de lijn lopen maar als hij wordt afgeleid door iets kan hij flink trekken. Balou speelt graag met tennisballen en is dol op water en is een echte zwem fan. Hij is wisselend met andere honden en heeft zo zijn voorkeur, hij kan sowieso niet met kleine honden. Balou zoekt een consequente en sportieve baas die lekkere lange wandelingen met hem wil gaan maken of met hem gaat hardlopen of fietsen. Wij plaatsen hem niet op een appartement, ideaal voor hem is een huis met een flinke tuin. Het is ook zeer aan te raden een cursus met hem te volgen. Balou weegt rond de 40 kg en heeft een schofthoogte van ca. 60 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamDarros
RasKruising Podenco
KleurBruin/wit
GeslachtReu
Geschatte leeftijdca. 5 maanden
In asiel sinds11 september 2021
BijzonderhedenDarros is een vrolijke pup met veel energie, is erg nieuwsgierig en daardoor ook goed leerbaar. Nieuwe situaties vindt hij spannend maar met de juiste begeleiding van zijn baas overkomt hij nieuwe uitdagingen in zijn leven. Lopen aan de riem gaat ook steeds beter al zigzagt hij soms wel en moet hij soms aangemoedigd worden om mee te lopen. Kortom Darros moet nog veel leren maar dat is altijd zo als je met een pup begint, samen op cursus is dan ook een pre. Het is een lief sociaal hondje dat graag aandacht krijgt en met je wil knuffelen. Hij is sociaal naar andere honden, katten vindt hij leuk en kinderen zijn ook geen probleem. Darros zoekt een baas die tijd voor hem heeft om verder te leren en er rekening mee houdt dat het een sportief hondje is met veel energie. Darros is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt nu rond de 12 kg en heeft een schofthoogte van ca. 45 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamKia
RasKruising Retreiver
KleurBlond
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds11 september 2021
BijzonderhedenKia is een mooie verschijnen met een lief en zachtaardig karakter. Ze kijkt eerst de kat uit de boom en moet je eerst leren kennen, maar als je eenmaal haar vertrouwen gewonnen hebt wil ze graag bij je zijn en met je knuffelen en is ze dol op aandacht. Ze is een rustige hond met af en toe een speelmoment, aan de lijn loopt ze keurig mee. Ze is sociaal met andere honden en met katten heeft ze ook geen probleem. Vanwege haar afwachtende houding naar nieuwe mensen willen wij haar niet in een gezin plaatsen met drukke jonge kinderen, oudere en rustige kinderen zijn geen probleem. Kia is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Zij weegt rond de 22 kg en heeft een schofthoogte van ca. 50 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamOsiris
RasKruising Podenco
KleurBruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds11 september 2021
BijzonderhedenOsiris is een lieve, vrolijke en zachtaardige hond, heel erg baasgericht en zeer leerbaar. Hij vindt nieuwe situaties spannend maar met de steun van de baas overwint hij dit snel. Hij is heel erg sociaal met andere honden, katten vindt hij maar niets en wil erop jagen. Met kinderen gaat hij prima om. Aan de riem lopen gaat steeds beter, verkeer vindt hij nog spannend maar ook hierin is al een grote verbetering te zien. Osiris heeft altijd samen met zijn zusje geleefd en vindt het daarom moeilijk om alleen te zijn, het alleen zijn dient daarom worden opgebouwd. Hij zoekt een leuk en sportief gezin waar hij oud mag worden en als er al een hondenvriendje is zou dat helemaal geweldig zijn. Osiris is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt nu rond de 23 kg en heeft een schofthoogte van ca. 50 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBuddy
RasKruising groot
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds19 mei 2021
BijzonderhedenBuddy is een vrolijke, actieve hond uit Spanje. Hij begroet je altijd met een kwispel en wil graag bij je zijn. Een knuffel komt hij ook graag halen. Aan de riem loopt Buddy goed mee, maar als hij iets ziet wat zijn interesse heeft kan hij gaan trekken. Hij is niet bang voor brommers, auto’s en fietsers. Buddy is leergierig, en wil graag van alles met en voor je doen, vooral als hij een koekje als beloning krijgt. Ook houdt hij ervan om rustig in zijn mand te liggen. Buddy is sociaal met andere honden, al heeft hij wel zijn voorkeuren. Katten vindt hij niet leuk. Met kinderen gaat hij voorzichtig en rustig om. We zijn op zoek naar een consequente baas die met hem de wereld verkent, veel met hem wandelt en speelt zodat hij zijn energie kwijt kan. Buddy heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm hoog en weegt 24 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamHarvey
RasKruising groot
KleurBruin/zwarte snoet
GeslachtReu
Geschatte leeftijd
In asiel sinds03 juli 2021
BijzonderhedenHarvey is een lieve zachtaardige pup die in Spanje is opgevangen in een pleeggezin met andere katten en honden, hij gaat daardoor prima met deze huisdieren om. In eerste instantie kijkt Harvey de kat uit de boom en is hij wat terughoudend en verlegen. Heb je zijn vertrouwen gewonnen dat wil Harvey het liefst de hele dag met je knuffelen. Harvey is erg baasgericht en wil heel graag leren, hij loopt netjes mee aan de riem en zoekt tijdens het wandelen steun bij de baas. Het verkeer op de weg kent hij nog niet zo goed en vindt hij nog een beetje spannend. Speurspelletjes vindt hij geweldig om te doen. Harvey is zindelijk en ligt graag in zijn mand. Voor Harvey zoeken wij een baasje die met hem samen de wereld wil verkennen en met hem cursus wil volgen zodat hij net als elke andere pup samen met zijn baas veel mag leren. Harvey is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt nu rond de 20 kg en zal vermoedelijk uitgroeien tot een flinke jongen van ca. 55 cm schofthoogte. Meer informatie over Harvey volgt zo spoedig mogelijk, mocht u interesse hebben stuur dan een e-mail naar info@rijpickerwaard.nl

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamAndy
RasKruising middel
KleurWit/bruin gestroomd
GeslachtReu
Geschatte leeftijdCa. 6 maanden
In asiel sinds03 juli 2021
BijzonderhedenAndy is een vriendelijke actieve pup, hij begroet je altijd vrolijk en is erg op mensen gericht. Andy is sociaal met andere honden en speelt graag met hen. Aan de riem lopen gaat redelijk. Tijdens de wandeling is hij nieuwsgierig en kijkt onbevangen de wereld in. Fietsers en bromfietsers ziet hij, kijkt er naar en loopt vervolgens gewoon lekker door. Een cursus is zeer wenselijk, Andy is een pup die nog veel te leren heeft. Hij is heel leergierig en met een koekje heb je meteen zijn aandacht en wil hij graag wat voor je doen. Andy ligt graag in een mand of bij je op schoot waar hij geniet van alle aandacht en knuffels. Andy is zindelijk. Hij heeft iets jachtinstinct, waardoor het beter is hem niet bij katten te plaatsen. Voor Andy zoeken wij een baasje die met hem de wereld willen ontdekken. Andy is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt nu rond de 13 kg en zal vermoedelijk uitgroeien tot een middelmaat met een schofthoogte ven ca. 50 cm Meer informatie over Andy volgt zo spoedig mogelijk, mocht u interesse hebben stuur dan een e-mail naar info@rijpickerwaard.nl

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamMickey
RasKruising klein
KleurZwart/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds03 juli 2021
BijzonderhedenMickey is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt nu rond de 6,5 kg en heeft een schofthoogte van ca. 35 cm Meer informatie over Mickey volgt zo spoedig mogelijk, mocht u interesse hebben stuur dan een e-mail naar info@rijpickerwaard.nl