Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamToon
RasAmerikaanse Bulldog
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds23 juli 2018
BijzonderhedenLeuke actieve hond met karakter, zo’n 6 jaar jong en 35 kg schoon aan de haak. Zoals de meeste bullen kan Toon lekker lomp, wild en onhandig spelen met mensen. Naar honden vooral lomp en onstuimig maar met teefjes kan hij zich netjes gedragen. Toon loopt goed mee aan de riem maar moet wel onder appel worden gehouden anders gaat hij klieren en probeert hij een loopje met je te nemen. Het beste is om dan ook een beloningssysteem toe te passen. Meneer kan prima luisteren, kent zijn basiscommando’s (oa ook met eten, zoek, zit etc). Omdat Toon erg actief is en graag wat doet en dus ook leerbaar is heeft hij gebaren geleerd. Hij kan met gebaren zitten, liggen, poot en ook het commando knuffel . (Hij staat dan tegen je aan, poten op je schouders en legt zijn kop op je borst.) Na het spelen ligt hij ook graag in zijn mand. Toon is graag bij je en erg aanhankelijk. Denkt soms zelfs dat hij een schoothondje is wat prima op je schoot past. Voor Toon zijn we op zoek naar een baas die het ras kent, stevig in de schoenen staat doch liefdevol met Toon aan de slag gaat. Gezien zijn lompigheid beter niet geschikt om in een gezin met kleine kinderen te plaatsen, die zou hij per ongeluk omver kunnen lopen / spelen.

StatusPLAATSBAAR
NaamBobo
RasBodequero
KleurDriekleur
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenBobo heeft in het begin even tijd nodig om te wennen. Omdat hij onzeker is, kan hij soms fel tegen visite blaffen en bij andere honden grommen. Als het ijs eenmaal gebroken is dan is het een blij en vrolijk hondje. In huis is hij rustig, knuffelt graag en heeft af en toe een eigen willetje. Soms vindt hij het fijn om zich even terug te trekken in de bench. Bobo heeft jachtinstinct en gaat achter gevogelte en katten aan. Hij kan zodoende niet met katten samen. Wel is Bobo sociaal met andere honden en kan hij met kinderen boven de 6 jaar. Belangrijk is dat de nieuwe baas op cursus gaat. Dit biedt voor hem structuur wat goed kan helpen in de onzekerheid. Een ander hondenmaatje zou de voorkeur hebben voor ons maar is geen must. Bobo is ongeveer 42 cm hoog en weegt ca 8 kg. Hij is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal In Need uit Spanje.

StatusPLAATSBAAR
NaamEscubydu
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart masker
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenLieve, vrolijke herder, Escubydu, is een actieve en enthousiaste hond, past zich goed aan aan wat nodig is, is rustig over het algemeen en ook blij als hij weer lekker kan rennen. Hij kent al wat commando’s en is goed leerbaar. Hij moet z’n plaats leren in het gezin en ook tijdens eetmomenten bijvoorbeeld middels een eigen plek, waar hij blijft indien gevraagd. Hij doet graag zijn best voor zijn baas waar hij erg op gericht is. Hij kan actieve training gebruiken zodat hij goed gaat luisteren. Met name alert en fanatiek op alles wat snel beweegt, bijvoorbeeld katten. Goed afgezette/ omheinde tuin is geen overbodige luxe. Hij is lief voor kinderen, wel aan te raden om hem bij grotere kinderen te plaatsen, voor jongere kinderen kan hij wat te onstuimig zijn. Hij is zeer sociaal, vriendelijk, aanhankelijk en gemakkelijk. Hij vindt knuffelen, aaien en borstelen heerlijk, geeft zich er helemaal aan over. Ook met andere honden is hij goed, zowel reuen als teefjes. Hij gedraagt hij zich voorbeeldig aan de lijn als hij bekend is met de omgeving, bij nieuwe omgevingen trekt hij aan de lijn en dat moet geduldig aan hem worden geleerd. Voor Escubydu zoeken we een duidelijke en geduldige baas die hem een stabiele omgeving kan geven. Samen mee op training gaan of activiteiten als flybal, agility, speuren etc. zou erg goed passen. Hij kan goed mee in de auto, liefst in grotere achterbak, eenmaal op de snelweg gaat hij rustig liggen. Hij kan na gewenning zeker een periode alleen thuis zijn, blaft niet of nauwelijks, opbouwen is nodig. Echter dit kost wel tijd. Escubydu is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 55 cm hoog en weegt ca. 30 kg. Hij is ongeveer twee jaar oud.

Status PLAATSBAAR
NaamPortia
RasKruising Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 5,5 jaar
In asiel sinds11 december 2018
Bijzonderheden Leuke herder kruising van ongeveer 5 jaar oud. Portia is een vrolijke en actieve hond. Ze begroet je altijd met een hoop enthousiasme en wil graag bij je zijn. Het is een hond die wil werken voor en met haar baas. Portia is wel opzoek naar een consequente baas die stevig in zijn of haar schoenen staat en duidelijkheid biedt. Heb je dit echter niet als baas dan neemt ze een loopje met je. Een cursus met Portia is ook zeker aan te raden. Ze is goed leerbaar en zeker met een lekker koekje. Ze is sociaal met andere honden af toe wel een tikkeltje dominant. Waarschuw je haar van te voren dan gedraagt ze zich meestal naar behoren en soms moet ze gecorrigeerd worden. In het begin moet ze wel wennen aan nieuwe situaties en omgeving en kan dan ook een tikkeltje onzeker reageren. Is ze eenmaal gewent is er ook niks meer van haar onzekerheid te zien. Bij ons ligt ze graag in een mand en vindt het heerlijk om buiten te zijn. Portia is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal In Need uit Spanje zij is een teefje en weegt circa 24 kg en 58 cm hoog.

StatusPLAATSBAAR
NaamFemke
RasMechelse Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 januari 2019
BijzonderhedenMooie Mechelaar dame van zo’n 3 jaar oud met een gewicht van 22 kg. zoals elke Mechelse herder is Femke een actieve hond die graag voor haar baas wil werken of iets te doen wil hebben. Ze luistert goed, is zeer leerbaar en wil heel graag voor je werken maar kan tijdens spel wel afgeleid worden, dan ligt haar focus op iets wat ze dan ziet of hoort. Femke houdt van aandacht, is aanhankelijk, speelt graag met hondenspeeltjes en tennisballen. Femke is qua doen en laten, in gedrag een echte Mechelaar en daarom absoluut niet geschikt voor bench training. (ze is intelligent, energiek, beschermend en zal dan proberen uit te breken of de bench te slopen met alle gevolgen van dien) Met andere reuen (teven niet) doet ze het goed mits niet dominant. Een stabiele niet dominante reu daar gaat ze het beste mee. Voor Femke zoeken we een baas met kennis en / of ervaring met herders, een stabiele en duidelijke omgeving waar ze mag werken voor haar baas of samen mee op training gaat. Denk hierbij aan flybal, agility, speuren etc. Femke kan na gewenning, opbouwen een poosje alleen thuis zijn (max 6 uur) Echter dit kost wel tijd. Met kinderen heeft zij niet zoveel.

StatusGERESERVEERD
NaamHenri
RasKruising Basset
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds06 februari 2019
BijzonderhedenHenri is een kruising Basset/Beagle van ongeveer 5 jaar oud en weegt ongeveer 27 kg. Hij komt uit Spanje en is in orde met zijn inentingen, is gecastreerd, gechipt en heeft bloedtesten gehad. Eenmaal in Nederland is zijn gebit nog schoongemaakt. Henri is een sociale hond naar andere honden toe, reu en teef groot of klein dat maakt niet uit. Ook is hij erg vriendelijk naar mensen toe en ook kinderen vind hij leuk, hij begroet ons altijd vrolijk en vind het dan heerlijk om aandacht te krijgen en om geknuffeld te worden. Hij is actief en energiek en speelt ook graag, hij staat heel vrij in het leven. Henri loopt goed aan de lijn mee, maar trekt nog wel een beetje. Hier moet aan gewerkt worden. Autorijden vind deze leukerd ook prima. Omdat we geen geschiedenis van Henri hebben zijn er nog een aantal onbeantwoorde vragen, het alleen zijn, waar wij een maximum van zes uur aan stellen zal opgebouwd moeten worden. Ook hoe hij op katten reageert is een vraagteken, maar desgewenst kunnen we een kattentest doen. Wat wij wel weten is dat Henri graag in een mand ligt. Staat die mand bij u?

StatusGERESERVEERD
NaamVera
RasGalga espagnol
KleurBruin gestroomd
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds26 januari 2019
BijzonderhedenVera is een prachtig klein uitgevallen Galga meisje met het liefste en zachtaardigste karakter wat je maar van een hondenmaatje kan wensen. Ze wil ontzettend graag bij haar mens zijn en heel veel knuffelen. Ook met andere honden, groot of klein het maakt niet uit, gedraagt zij zich voorbeeldig en ook katten zijn geen probleem voor haar. Vera heeft één klein minpuntje, zij raakt in paniek als ze alleen is zonder haar hondenvriendjes, een huis waar al een hond woont is voor haar een pré. Vera loopt al heel netjes aan de lijn mee, als het koud is krijgt zij een jasje aan. Soms is ze een tikkeltje onzeker, maar als de baas of het hondenmaatje laten zien dat het oké is, dan hersteld ze zich snel. Vera is bij ons in het asiel gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 60 cm hoog en weegt ca. 19 kg.

StatusGERESERVEERD
NaamHobo
RasKruising Pinscher
KleurBruin/zwart
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds26 januari 2019
BijzonderhedenEen enorm vrolijk en energiek hondje. Erg sociaal met andere honden maar grote honden zijn soms spannend dan gromt hij een beetje onzeker of loopt er van weg. Hobo is een heel leerbaar hondje en met een koekje gaat het allemaal net even wat sneller. Hij ligt graag in de mand en is bench getraind en vindt het geen probleem om daar voor de nacht in te slapen. Echter hij probeert wel een dagje of 2 zielig te doen maar als je dat negeert is er niets aan de hand. Buiten vindt hij verkeer soms spannend maar als dat genegeerd wordt loopt hij gewoon netjes mee. Ofwel biedt op zo’n moment duidelijkheid. Hij heeft onderwijl geleerd om niet op de bank of stoelen te komen maar daar is een nieuwe baas vrij in. Hobo kan zichzelf prima vermaken met wat speeltjes of een kong met lekkers. Hobo heeft een zacht karakter met veel energie en zou daarom ook geschikt zijn in een gezin met kinderen. Bij Hobo is aan de achterpootjes lichte patella luxatie vastgesteld. Dit komt vaak voor bij kleine hondjes. Hobo is jong en kan met een opbouwend wandelschema spieropbouw trainen. Hierdoor vervalt de klacht. Hobo is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal In Need uit Spanje. Hij is ongeveer 35 cm hoog weegt circa 5,5 kg.

StatusGERESERVEERD
NaamTono
RasKruising
KleurBruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds26 januari 2019
BijzonderhedenTono is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 9 kg. Meer informatie over Tono volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamChopin
RasKruising
KleurWit/zwart
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds24 oktober 2018
BijzonderhedenChopin is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 9,5 kg. Chopin is al een keer geadopteerd geweest, daar bleek hij pijn in zijn rug te hebben en is hij terug gekomen naar het asiel. Wij hebben hem bij de dierenarts laten onderzoeken, hij bleek een oude (herstelde) hernia te hebben en daaroverheen artrose. Hij staat nu ingesteld op medicatie en krijgt speciaal dieetvoer. Kosten ca. € 1,20 per dag. Wij merken eigenlijk niets aan hem, het is een lief en vrolijk hondje, je moet alleen niet op zijn rug gaan duwen. Hij gaat goed om met zijn soortgenoten, ook katten zijn geen probleem voor hem. Hij is ook lief voor kinderen. Kortom een leuke gezinsgenoot, en door zijn “handicap” een hondje met een gunfactor.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamKim
RasKeeshond
KleurWit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds28 januari 2019
BijzonderhedenInformatie over Kim volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamDaniël
RasKruising Bulldog
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds26 januari 2019
BijzonderhedenDaniël is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 13 kg. Meer informatie over Daniël volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamJulia
RasKruising Dog
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenJulia is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 50 cm hoog en weegt ca. 32 kg. Meer informatie over Julia volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamPiti
RasKruising middel
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 11 maanden
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenPiti is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 43 cm hoog en weegt ca. 12 kg. Meer informatie over Piti volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamLolo
RasKruising middel
KleurZwart/klein beetje wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenLolo is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 40 cm hoog en weegt ca. 11 kg. Meer informatie over Lolo volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamAurora
RasMastin Espagnol
KleurBruin gestroomd
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2,5 jaar
In asiel sinds07 december 2018
BijzonderhedenAurora is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 65 cm hoog en weegt ca. 37 kg. Meer informatie over Aurora volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamFloris
RasKruising Labrador
KleurBlond
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenFloris is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 60 cm hoog en weegt ca. 35 kg. Meer informatie over Floris volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamCayden
RasDuitse Herder
KleurBruin/zwart
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 5 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenCayden is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, hij is ongeveer 60 cm hoog en weegt ca. 38 kg. Meer informatie over Cayden volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamEva
RasKruising middel
KleurDriekleur
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds01 december 2018
BijzonderhedenEva is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, zij is ongeveer 42 cm hoog en weegt ca. 12 kg. Meer informatie over Eva volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
Naam Nita
Ras Kruising middel
Kleur Bruin/wit
Geslacht Teef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds27 oktober 2018
BijzonderhedenNita is een vrolijke, actieve maar zeker ook aanhankelijk hondje met een zachtaardig karakter. Ze is leerbaar maar verliest ook snel de focus. Alles is immers leuk en interessant. Dit is ook te merken aan de riem. Ze loopt zeer chaotisch mee van de ene naar de andere kant. Echter met een kleine sturing lukt het Nita om dan wel redelijk aan de riem te lopen. In het verkeer is ze niet onder de indruk van auto’s, fietsen of scooters maar gegil van jongeren op de fiets kan ze schrikachtig reageren. Dit negeren we en dan loopt ze vertrouwd gewoon weer verder. Met andere honden is ze sociaal en niet dominant. Met katten gaat het niet goed net als met eenden, duiven en kippen. Ze is sportief en erg gericht op het jachtinstinct en speuren. Voor haar nieuwe baasjes is naast een basiscursus dan ook zeker aan te raden om samen een speurcursus te gaan doen. Nita zou dit erg leuk vinden en wil graag met haar nieuwe baasjes werken. Ze zoekt dus een sportief baasje of gezin om lekker actief te zijn maar zeker ook te knuffelen. Kinderen niet al te klein want ondanks dat ze klein is kan ze die in haar enthousiasme omver lopen. Nita is binnengekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, weegt ca 13 kg en is 39 cm hoog.

StatusIK HEB EEN BAAS
Naam Guapo
Ras Podenco
Kleur Bruin/rood
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds27 oktober 2018
BijzonderhedenGuapo is een vrolijke Podenco Orito reu met een heel zacht karakter, hij is aanhankelijk en knuffelt graag. In huis waarschijnlijk rustig en ligt graag in een mand. Met andere honden sociaal, niet dominant en tevens lief met katten. Guapo loopt goed mee aan de riem. Hij speurt graag en houdt hierbij nauwlettend de verzorger in de gaten. Als het wat spannend wordt dan gaat hij tegen je aan staan en kijkt je vol vertrouwen aan. Hij laat geen jachtinstinct zien, eenden, duiven liet hij netjes links liggen. Bij het speuren gaat het alle kanten op van een takje tot een blaadje of een plastic bekertje. Alles is leuk en interessant. In het verkeer is hij niet onder de indruk. Een fiets, scooter, auto, tram of scootmobiel laat hij rustig aan zich voorbij gaan. Gezien het enorme zachtaardige karakter zou hij prima in een actief gezin passen met wat grotere kinderen. Kleine kinderen zijn wat te druk voor hem. Hij zou het toelaten als kleine kinderen hem per ongeluk pijn doen, zelfs niet weglopen. Hier moet hij voor beschermd worden. Guapo is binnengekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, weegt ca.12 kg en is ongeveer 45 cm hoog.

Status IK HEB EEN BAAS
Naam Ewind
Ras Kruising middel
Kleur Wit/bruin
Geslacht Reu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds27 oktober 2018
Bijzonderheden Ewind is een ongecompliceerde, zachtaardige en vooral aanhankelijke hond. Wel wil hij eerst rustig even de kat uit de boom kijken maar het ijs is meestal snel gebroken. Hij is leergierig en met een hondenkoekje gaat het net wat sneller. Buiten aan de riem loopt hij al redelijk mee. Loopt soms wat chaotisch maar is goed te sturen. In het verkeer gaat hij goed mee en is niet onder de indruk van brommers, trams of fietsen. Ewind is sociaal met andere honden, soms wat onderdanig. Met katten is hij heel lief, jaagt ze niet op. Gezien het zachtaardige en gemoedelijke karakter, zou hij prima passen in een gezin met (kleine) kinderen en andere huisdieren. Ewind is binnengekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, weegt ca. 10 kg en is 45 cm hoog.

Status IK HEB EEN BAAS
Naam Sully
Ras Duitse Herder
Kleur Black and tan
Geslacht Teef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds27 oktober 2018
BijzonderhedenSully is binnengekomen via een uitwisseling met Animal in Need. hij weegt ongeveer 30 kg en is ca. 60 cm hoog. Informatie over Sully volgt nog

Status IK HEB EEN BAAS
Naam Flügel
Ras Kruising herder
Kleur Black and Tan (met witte bef)
Geslacht Reu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 9 maanden
In asiel sinds27 oktober 2018
BijzonderhedenFlügel is een vrolijke, onstuimige maar o zo lieve puber van een maandje of 10 jong. Sociaal met andere honden, kan druk spelen maar zeker niet dominant. Hij kan met katten, hij negeert ze en dat is goed. Aan de riem moet hij nog het één en ander leren en dat is logisch want ondanks dat hij al oogt als een grote knul is het nog een pup. Flügel is buiten nog onzeker en vraagt geregeld om bevestiging. We geven hem mondeling een positieve bevestiging. Hij wil het heel graag goed doen voor zijn baasje. Ondanks dat reageert hij goed op verkeer, fietsen, scooters en auto’s. Flügel is een slimme hond en zeer leerbaar zeker als je met een hondenkoekje werkt. Ook is hij lief met kinderen en past hij zijn energie aan op de kinderen. Een enthousiast kind wordt onstuimig begroet en een verlegen kind rustig en terughoudend. Hij past prima in een actief gezin met kinderen. Flügel is binnengekomen via een uitwisseling met Animal in Need uit Spanje, weegt ca 21 kg is een cm of 48 hoog. Zal nog wel iets zwaarder worden maar zijn hoogte is al wel bereikt.

Status IK HEB EEN BAAS
NaamPasha
RasKangal
KleurBruin/zwart
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 8 jaar
In asiel sinds28 augustus 2018
BijzonderhedenLieve, actieve senior van 60 kg schoon aan de haak en 60 cm hoog. Pascha is erg op mensen gericht, zeer aanhankelijk maar zoals het een Kangal betaamt een hond met ook wel een duidelijke eigen wil. Pascha gaat graag zijn gang. Hij doet het prima met andere reuen en teefjes maar ze moeten niet dominant zijn. Pascha gaat graag mee naar buiten, vindt auto rijden leuk, doet het prima aan de lijn maar trekt af en toe ook wel eens. Speelt graag (ook met mensen en dat kan onstuimig zijn) en heeft af en toe de dolle minuten waarin hij even gek moet doen. Pascha is heel graag buiten (het liefst de hele dag), het is een vereiste dat zijn baas een tuin heeft waar hij veel kan vertoeven, alleen niet als het regent want daar houdt hij niet van. Ondanks zijn leeftijd van 8 jaar zou Pascha het prima doen in een actief gezin. Echter gezien zijn onstuimigheid en gewicht van 60 kg misschien niet verstandig met kleine kinderen.

Status IK HEB EEN BAAS
NaamJanneke
RasKruising Herder
KleurZwart
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds22 september 2018
BijzonderhedenJanneke is via een uitwisseling met Animal in Need in ons asiel terecht gekomen, een lief sociaal herdermeisje met een kortere staart van ongeveer 4 jaar oud. Een geschiedenis hebben we niet. Zij is als zovelen in het asiel in Spanje gedumpt, gevonden of uit een dodingsstation gered. Wat we wel weten is dat ze meerdere nestjes heeft gehad, haar vergrote tepels zijn daar het bewijs van. Maar nu is het me-time voor Janneke, geen nestjes meer en op zoek naar een fijn thuis. Ze is heel sociaal met andere honden, reu of teef dat maakt niet uit. Janneke loopt redelijk aan de lijn mee, is actief en heel goed te trainen met koekjes of brokjes. Ze is altijd vrolijk als ze ons ziet en zoekt dan ook echt contact met je. Ze is heel zachtaardig en houdt van aandacht en knuffelen. Janneke is niet geschikt om in een bench te houden! Ze is ongeveer 55 cm hoog en weegt 28 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
Naam Loebas
Ras Kruising middel
Kleur Black and tan
Geslacht Reu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 1 jaar
In asiel sinds27 oktober 2018
BijzonderhedenLoebas is binnengekomen via een uitwisseling met Animal in Need. hij weegt ongeveer 10 kg en is ca. 39 cm hoog. Informatie over Loebas volgt nog