Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamPolar
RasPyreneese Berghond
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds18 oktober 2021
DieetvoerJa, speciaal voer voor spieren en gewrichten en medicatie (levenslang) voor artrose
BijzonderhedenPolar is een ontzettend lieve prachtige mooie rustige “reus”. Hij is een Pyreneese berghond, die graag buiten is of lekker in zijn mand ligt. Wandelen vindt hij prima, mits het geen al te lange wandelingen zijn. Deze lieverd heeft artrose waar hij medicijnen voor krijgt, die hij zijn leven lang moet blijven gebruiken. Daarnaast heeft hij dieetvoer van Prins voor spieren en gewrichten. Polar heeft een heel zachtaardig karakter, komt een knuffel bij je halen. Hij is wisselend naar andere honden toe. Dit kan te maken hebben met zijn artrose. Polar is een echte berghond, betekent dat hij zijn “erf”, “huis” strategisch wil overzien. Geef je met zachte hand duidelijk aan wat zijn plek is in huis, dan accepteert hij dat, is hij er eigenlijk blij mee dat je dit aangeeft. Polar heeft een baas nodig die hem begrijpt en positief de leider is. Polar kan met oudere kinderen. Voor Polar zoeken we een baasje die hem nog een (paar) jaar een liefdevol thuis willen geven, waar hij lekker hond mag zijn, er niet van alles van hem verwacht wordt. Waar hij nog van zijn oude dag mag genieten. Polar weegt ca. 60 kg en heeft een schofthoogte van 75 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamXulo
RasKruising
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 januari 2022
BijzonderhedenXulo is een vrolijke actieve hond, hij begroet je altijd blij en wil graag bij je zijn. Aan de riem loopt hij redelijk mee, hij heeft wat jachtinstinct naar eenden en vogels maar is hier goed in te begeleiden. Verkeer is totaal geen probleem voor Xulo. Hij is sociaal naar andere honden, reuen en teven. Xulo kan niet met kleine hondjes en katten. Hij kent nog geen basiscommando’s dus een gehoorzaamheidscursus is aan te raden. Voor Xulo zoeken we een consequente baas die het avontuur met hem aan wil gaan. Xulo is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hijj weegt ca. 27 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBo
RasKruising Herder
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds14 april 2022
BijzonderhedenVrolijke Bo was geadopteerd maar helaas kon zijn baas niet langer voor hem zorgen en heeft hem met pijn in het hart terug moeten brengen naar het asiel. Bo is een actieve en soms wat drukke hond. Als hij zijn energie kwijt kan door flink met hem te wandelen en hem uit te dagen met andere dingen zoals denkspelletjes of trainingen, dan wordt hij rustig en is het een lieve hond die graag bij je ligt en geknuffeld wordt. Bo is zoals het een herder betaamt heel baasgericht, slim en leergierig, hij is goed te trainen en heeft een baas nodig die dat met hem wil gaan doen. Enige opvoeding mag hij namelijk nog wel krijgen, hij is dol op koekje wat een goed hulpmiddel is. Bo is sociaal met andere honden maar kan niet met katten geplaatst worden. Hij gaat wel goed met kinderen om , alleen is hij misschien een beetje lomp bij te kleine kinderen. Bo weegt 35 kg en heeft een schofthoogte van 65 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamMonty
RasKruising Herder
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds26 maart 2022
DieetvoerJa, speciaal voer voor spieren en gewrichten en medicatie (levenslang) voor artrose
BijzonderhedenMonty is een rustige en lieve hond die dol is op mensen en je altijd vrolijk begroet. Hij wil graag bij je zijn en knuffelen. Hij is sociaal met andere honden, al heeft hij wel zijn voorkeuren. Monty vindt wandelen fijn, loopt goed mee aan de riem maar zigzagt soms nog wel iets, dit is goed aan te sturen en helemaal met koekjes want daar doet hij alles voor. Monty heeft artrose in beide heupen, hiervoor krijgt hij medicatie en dieetvoer. Door de medicatie heeft hij weinig last van zijn artrose. Voor Monty zoeken wij een rustig thuis zonder katten, waar hij lekker kan wandelen en daarnaast ook zijn rust kan pakken in een fijne mand. Wie geeft deze lieverd een eigen thuis waar hij nog een aantal mooie jaren mag hebben? Monty is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm en weegt ca. 30 kg.