Onze asielhonden

Status PLAATSBAAR
Naam Andor
RasMechelse Herder
Kleur Bruin/zwarte aftekening
GeslachtReu
Geschatte leeftijdCa. 10 jaar
In asiel sinds27 september 2016
BijzonderhedenAndor is een kruising Mechelaar, erg slim en aanhankelijk.. Ondanks zijn leeftijd nog vol energie en leerbaar, hij wil graag alles voor je doen. Speelt graag op de speelweide, met een bal heb je zijn focus. Andor is bekend met alle basiscommando’s en veel meer. High five vindt hij ook erg leuk om te doen. We zoeken voor Andor een rustig huis waar hij zijn energie kwijt kan, zowel mentaal als lichamelijk maar ook zijn rust kan vinden. Andor houdt niet van reuen en katten maar een gezellig teefje om mee te spelen kan wel.
StatusPLAATSBAAR
NaamMika
Ras Kruising middel
Kleur Bruin gestroomd
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 1 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenMika is via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje bij ons in het asiel terecht gekomen. Helaas is er vanuit Spanje weinig bekend over de achtergrond van dit leuke hondje. Wij zien dat veel dingen nieuw zijn voor haar en moeten worden aangeleerd. Wellicht heeft ze ook nooit echt in een huis bij een gezin gewoond. Gelukkig is Mika niet bang of schuw en is ze goed leerbaar met haar jeugdige enthousiasme. Dit zelfde jeugdige enthousiasme maakt dat ze soms erg blij en energiek kan reageren wat met rust en duidelijkheid ook weer zo verdwijnt. Het lopen aan de lijn gaat elke dag beter en soms gaat ze een paar uurtjes mee om te wennen aan een huis en huiselijke dingen en geluiden. Hierbij doet ze eigenlijk alles na (zoals op de bank liggen of samen in de mand liggen) wat andere honden ook doen en is ze heel rustig. Niet onder de indruk van een tv of stofzuiger maar let hierbij goed op wat de andere hond doet. Enkele woorden zoals zit en nee begrijpt ze al. Gebleken is dat Mika naar mannen wat terughoudend reageert maar met geduld en een positieve benadering hoeft dit zeker geen probleem te zijn. Mika zoekt een baas die tijd voor haar heeft en het liefste een cursus gehoorzaamheid samen met haar gaat volgen. Het zou leuk zijn om na de cursus misschien met Mika een hondensport te gaan doen zoals agillity of flyball. Dit om haar sportiviteit en intelligentie te voeden. Mika is 40 cm hoog en weegt rond de 11 kg.
Status GEPLAATST
Naam Del Gado
Ras Bodeguero
Kleur Driekleur/wit
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 8 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenDelGado, de lieverd, vijf lange jaren heeft hij in het asiel in Spanje gezeten, vol verlangen door de tralies kijkend of iemand hem een warme mand gunde. Februari 2017 mocht hij vol goede moed naar Nederland komen waar hij veel meer kans maakt op een baasje. En toch valt het niet mee om voor deze leukerd een geschikte baas te vinden. Tja hij mag dan wat ouder zijn, maar hij is een energieke senior die nog vele jaren een leuk maatje voor iemand kan zijn, want hij is kerngezond. Er zijn helaas twee kleine dingetjes aan de hand. Hij is een ware Houdini en weet overal uit te komen, daar moet zijn nieuwe baas rekening mee houden. Verder kan hij niet zo goed alleen zijn, dit zal rustig opgebouwd moeten worden, of een thuis waar al een andere hond is zal misschien in zijn voordeel werken. Een thuis waar bijna altijd iemand aanwezig is zou voor hem het fijnste zijn. DelGado is heel erg sociaal naar andere honden en ook voor kinderen is hij erg lief. DelGado en katten vinden wij een twijfelgeval. DelGado is zindelijk en kan tegen autorijden. Del Gado komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 11 kg en is 45 cm hoog.
StatusGEPLAATST
Naam Kaj
Ras Kruising Herder
Kleur Bruin gestroomd/zwart
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 5 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenKaj is als pup van vier maanden in het asiel terecht gekomen, samen met zijn broertjes en zusjes die allang geadopteerd zijn. Hij heeft de ene na de andere hond zien vertrekken en nooit viel de keuze op hem. Waarom toch? Het is zo’n leuke hond, heel sociaal naar mensen en andere honden toe en ook met een kat kan hij prima door één deur. Kaj zal in het begin wel wat wereldvreemd zijn, want die wereld buiten het asiel kent hij niet echt en in een huis heeft hij nooit gewoond. Daarom mag hij alleen geadopteerd worden door iemand die al een hond heeft, Kaj is daar zeer bij gebaat, want leven met andere honden is alles wat hij kent en zijn nieuwe hondenmaatje kan hem laten zien hoe leuk de wereld is buiten het asiel. Hij is zindelijk in zijn kennel en loopt netjes zonder te trekken aan de lijn mee. Wie geeft hem een kans en wil er tijd en energie in steken? Het is een ontzettende lieve hond die ook heel vriendelijk is naar kinderen toe. Je krijgt er een dankbaar maatje voor terug. Kaj komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 30 kilo en is ongeveer 50 cm hoog.
Status GEPLAATST
Naam Frambuesa
Ras Kruising middel
Kleur Zwart/wit
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 9 maanden
In asiel sinds 05 mei 2017
BijzonderhedenInformatie over Frambuesa volgt nog. Frambuesa komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamRambo
Ras Kruising Labrador
Kleur Zwart
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 6 maanden (pup)
In asiel sinds01 mei 2017
BijzonderhedenInformatie over Rambo volgt nog. Rambo komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamSapito
Ras Kruising middel
Kleur Zwart/bruin
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 2 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenSapito is een relaxte hond die zich niet zo druk maakt, vriendelijk naar mensen en de andere honden in zijn kennel. Hij loopt goed en geduldig mee aan de lijn en ook autorijden vind hij prima. Sapito vindt het heerlijk om aandacht te krijgen, maar is daarbij niet opdringerig. Hij is in Spanje op straat gevonden en nooit meer door zijn baas opgehaald. Nu wacht Sapito geduldig op een baas die hem een warme mand geeft en hem niet meer in de steek laat, hij verdient het de leukerd! Sapito is ongeveer 45 cm hoog en weegt rond de 23 kg, Hij komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need SCF.
Status GEPLAATST
NaamMathilde
Ras Kruising Herder
Kleur Black and tan
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 5 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenUPDATE: Mathilde is al twee keer in de kennismakig geweest, we weten nu dat zij alleen gelukkig zal zijn als er ook een andere hond bij haar nieuwe baas aanwezig is, Ze gaat dus alleen naar iemand die haar dit kan bieden. Mathilde is een lieve en mensgerichte hond, een leuke middelslag van rond de twintig kilo. Aandacht heeft ze graag, maar is daarbij niet opdringerig. Ze heeft helaas bijna haar hele leven in het asiel doorgebracht. Begin 2012 werd er een moeder met haar pups in de haven gevonden en ook waren er daar nog andere pups bij gelegd. Mathilde zat daar tussen en werd samen met de moeder en andere pups naar het asiel in Zuid Spanje gebracht. Ze heeft ze allemaal zien vertrekken, alleen Kaj die ook tussen de pups zat, had ook geen geluk. Nu zijn ze sinds 19 februari jl. in Nederland te bezoeken en hopen op een betere toekomst. Mathilde zal het een en ander moeten leren en ook schrikken van sommige dingen. Ze loopt redelijk aan de lijn mee, maar wonen in een huis is ze niet echt gewend. Ze zoekt een rustig huis, waar er tijd voor haar is om aan alles te wennen. Je krijgt er een hele leuke en lieve hond voor terug. Mathilde is ongeveer45 cm hoog en komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need SCF.
Status GEPLAATST
Naam Ramon
Ras Kruising Podenco/Teckel
Kleur Bruin/wit
GeslachtReu
Geschatte leeftijd Ca. 3 jaar
In asiel sinds 05 mei 2017
BijzonderhedenInformatie over Ramon volgt nog. Ramon komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
Naam Carlota
Ras Kruising herder
Kleur Black and tan
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 4 maanden
In asiel sinds 05 mei 2017
BijzonderhedenInformatie over Carlota volgt nog. Carlota komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamPiti
Ras Kruising
KleurBruin
GeslachtReu
Geschatte leeftijd Ca. 5 jaar
In asiel sinds04 maart 2017
BijzonderhedenPiti komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need, weegt ongeveer 5 kg en is ca. 35 cm hoog
Status GEPLAATST
NaamThomas
RasKruising Griffon
KleurDriekleur
GeslachtReu
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds21 maart 2017
BijzonderhedenThomas is een vrolijk hondje en heel erg aanhankelijk naar mensen toe, hij loopt rustig aan de lijn mee en als hij iets spannend vind gaat hij tegen je aan lopen. Fietsers, brommers, gillende kinderen en de tram geen probleem, andere honden van zijn formaat vind hij leuk en begroet hij vriendelijk, grote honden zijn een beetje spannend. Katten vind hij maar rare wezens, hij doet ze niets maar gaat blaffen omdat hij niet weet wat hij ermee aan moet. Hij is erg leergierig en leert snel. Thomas komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need, weegt ongeveer 7.5 kg en is ca. 35 cm hoog
Status GEPLAATST
NaamRasta
Ras Yorkshire Terrier
Kleur Grijs/bruin
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 7 jaar
In asiel sinds04 maart 2017
BijzonderhedenInformatie over Rasta volgt nog
Status GEPLAATST
NaamXandro
Ras Podenco Orito Chocolate
Kleur Bruin/wit
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 6 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenXandro, een mooie Podenco Orito, was nog een jonge reu van net 1 jaar oud toen hij in het asiel in Spanje terecht kwam. Ruim vijf jaar heeft hij tevergeefs op een baasje gewacht die hem uit de kennel zou halen waar hij vaak ondergesneeuwd werd door zijn drukke kennelgenoten. Lieve bescheiden Xandro is nu in Nederland en helemaal gelukkig in zijn nieuwe situatie, lekker rustig met één ander asielhondje in de kennel en drie keer per dag lekker buiten spelen op de speelweide. De kilootjes die hij teveel had door gebrek aan beweging verliest hij nu geleidelijk aan. Xandro kan goed aan de lijn meelopen, hij is rustig en schrikt niet van brommers of fietsers die langskomen. Wie heeft er een warme mand voor deze lieve, mensgerichte, sociale en spontane hond? Xandro is ongeveer 43 cm hoog en weegt rond de 16 kg en komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need SCF.
Status GEPLAATST
NaamSilke
RasPodeguero
KleurDriekleur
Geslachtteef
Geschatte leeftijdCa. 7 jaar
In asiel sinds26 januari 2017
BijzonderhedenSilke is een heel lief aanhankelijk en mensgericht hondje, het liefst kruipt ze op je schoot. Ze loopt goed aan de lijn mee en met andere honden is ze oké zolang ze maar niet te druk zijn. Ze is een perfect gezelschapshondje. Silke komt uit Spanje via ons uitwisseling programma met Animal in Need. Ze weegt ongeveer 6 kg en is ongeveer 38 cm hoog.
Status GEPLAATST
NaamNala
RasKruising Mastin Espagnol
Kleur Bruin gestroomd/wit
GeslachtTeef
Geschatte leeftijd Ca. 2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Nala volgt nog. Ze komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamRey (pup)
RasKruising middel verwachtte eindhoogte 35 cm.
KleurBlond/wit
GeslachtReu
Geschatte leeftijdCa. 4 maanden
In asiel sinds21 maart 2017
BijzonderhedenInformatie over Rey volgt nog. Rey komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
Naam Angel en Hope
Ras Kruising middel
Kleur beide bruin gestoomd/wit
Geslacht teefjes
Geschatte leeftijd Ca. 2 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenAngel is samen met Hope achtergelaten op het terras van het huis van hun baas. Het baasje is met stille trom vertrokken en heeft de zusjes aan hun lot overgelaten, gelukkig werden ze op tijd ontdekt, ze moesten even wennen aan andere mensen maar hebben zich snel hersteld. Dit aandoenlijke duo is nog steeds zeer verknocht aan elkaar. Zeker gezien hun voorgeschiedenis zoeken we dus voor Hope en Angel een baasje die voor hen beiden wil gaan. Angel en Hope komen uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Ze wegen rond de 16 kg en zijn ongeveer 40 cm hoog.
StatusGEPLAATST
NaamAmalia (pup)
RasKruising middel verwachtte eindhoogte 45 cm
KleurBlond
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdca. 4 maanden
In asiel sinds21 maart 2017
BijzonderhedenInformatie over Amalia volgt nog. Amalia komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
StatusGEPLAATST
NaamDavy
Ras Bodeguera
Kleur Driekleur, veel wit
Geslacht reu
Geschatte leeftijd Ca. 5 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenDavy was 8 maanden oud toen hij in Spanje in het asiel kwam, daar heeft hij vervolgens vijf jaar lang dag in dag uit zitten wachten tot er misschien een baasje kwam die hem eruit haalde. Tevergeefs en daarom geven wij hem nu een kans om bij een liefdevolle baas te wonen. Hij gaat heel erg goed om met zijn soortgenoten en ook voor de kattentest is hij geslaagd. Het is een vrolijk hondje, heel erg mensgericht en gek op knuffelen. Hij is op dit moment een beetje te dik, maar daar wordt aan gewerkt. Davy komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Hij weegt rond de 13,5 kg (mag nog wat afvallen) en is 46 cm hoog.
StatusGEPLAATST
NaamZorro
Ras Kruising groot
Kleur Wit/zwart
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 4 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Zorro volgt nog. Zorro komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamPalmito
Ras Kruising middel
Kleur Zwart, witte bef
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 4 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Palmito volgt nog. Palmito komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
StatusGEPLAATST
NaamDofka
RasKruising Middel
KleurZwart/witte bef
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds23 december 2016
BijzonderhedenDofka is een lief, onderdanig meisje, die een zachte baas nodig heeft. Ze is erg gevoelig en hecht zich snel aan iemand die ze vertrouwt. Het liefst kruipt ze helemaal in je. Ze kan goed met andere honden en is op haar tijd ook waaks. Buiten op de speelweide kan ze helemaal uit haar dak gaan en scheurt ze het hele terrein over. Binnen ligt ze graag in haar mand. Ze is smal en rank en er lijkt iets van Galgo in haar te zitten. Wie geeft dit zachtaardige en aanhankelijke meisje een tweede kans? Dofka komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Ze weegt ongeveer 13 kg en is 48 cm hoog.
Status GEPLAATST
NaamKlasina
Ras Bodeguero
Kleur Driekleur, veel wit
Geslacht Teef
Geschatte leeftijd Ca. 1 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenKlasina is bij ons in het asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Animal in Need SCF in Spanje. Helaas is er vanuit Spanje heel weinig bekend over de achtergrond van dit vriendelijke hondje. Vaak worden ze gedumpt door jagers omdat ze niet het jachtinstinct bezitten dat er van hen verwacht wordt, oudsher werden ze gebruikt om de wijnkelders ratvrij te houden. Klasina heeft een stevig compact lijfje, heeft veel energie en zoekt een sportieve baas die van wandelen houdt. Het is belangrijk dat er zeker in het begin veel tijd voor haar is zodat ze rustig aan de nieuwe situatie kan wennen. Klasina weegt rond de 8 kg en is ongeveer 35 cm hoog, ze loopt al netjes aan de lijn mee.
StatusGEPLAATST
NaamLiliput
Ras Kruising klein
Kleur Zwart/bruin
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 3 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Liliput volgt nog. Liliput komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamRomeo
Ras Kruising middel
Kleur Driekleur
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 1 1/2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Romeo volgt nog. Romeo komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
Status GEPLAATST
NaamChumbito
RasPodenco
KleurBruin/wit
Geslachtreu
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds26 januari 2017
BijzonderhedenChumbito is een lief en zachtaardig hondje, hij loopt goed aan de lijn mee. Hij kan goed met zijn soortgenoten opschieten en ook de kattentest heeft hij prima doorstaan. Hij is als jonge puber samen met zijn broertje gevonden. Een achtergrond hebben we dus niet. Hij zal het een en ander moeten leren, en zal moeten wennen aan het leven buiten het asiel. Voor degene die deze tijd en energie in dit aardige mannetje wil steken, zal een leuk maatje aan hem krijgen. Chumbito komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need. Is ongeveer 38 cm hoog en weegt rond de 13 kg.
Status GEPLAATST
NaamPaolo
Ras Kruising Labrador
Kleur Zwart/wit
Geslacht Reu
Geschatte leeftijd Ca. 1 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Paolo volgt nog. Paolo komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
StatusGEPLAATST
NaamElisabet
Ras Podenco
Kleur Wit
Geslacht teef
Geschatte leeftijd Ca. 2 jaar
In asiel sinds 19 februari 2017
BijzonderhedenInformatie over Elisabet volgt nog. Elisabet komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.
StatusGEPLAATST
NaamDonna
RasKruising Rottweiler/Stafford
KleurBruin/zwartgestroomd/wit
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 3,5 jaar
In asiel sinds05 oktober 2016
BijzonderhedenDonna is een prachtige kruising tussen een Rottweiler en een Amerikaanse Stafford, een combinatie van twee rassen die een rechtvaardige en consequente baas nodig heeft. Donna is een eenkennige hond die tijd nodig heeft om aan nieuwe mensen te wennen. Bij interesse in haar zal een medewerker van het asiel dit zo goed mogelijk begeleiden. Ze is afgestaan aan het asiel omdat haar baas geen tijd meer voor haar had en ze teveel alleen moest zijn. Donna kan goed opschieten met mannen, vrouwen en kinderen, ook met katten heeft zij geen probleem. Jammer genoeg kan ze het niet met andere honden vinden. Donna kan heel goed luisteren, maar het is wel belangrijk dat commando’s regelmatig herhaald worden. Gelukkig vindt ze trainen heel erg leuk en is ze zeer gevoelig voor het krijgen van koekjes. Ze kent de commando’s: zit, poot, liggen, kom hier, zachtjes, blijf en laag. Donna speelt graag met een bal en brengt die keurig terug, je mag de bal uit haar bek pakken. Is ze het beu, dan laat ze de bal liggen. Verder vindt ze het heerlijk om aandacht te krijgen, gaat ze graag mee in de auto en kan ze een paar uur alleen thuis zijn.
Status GEPLAATST
NaamNappy
RasBodeguero
KleurDriekleur
GeslachtReu
Geschatte leeftijdCa. 8 jaar
In asiel sinds23 december 2016
BijzonderhedenInformatie over Nappy volgt nog. Nappy komt uit Spanje via ons uitwisselingsprogramma met Animal in Need.