Onze asielhonden

StatusPLAATSBAAR
NaamPolar
RasPyreneese Berghond
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 6 jaar
In asiel sinds18 oktober 2021
DieetvoerJa, speciaal voer voor spieren en gewrichten en medicatie (levenslang) voor artrose
BijzonderhedenPolar is een ontzettend lieve prachtige mooie rustige “reus”. Hij is een Pyreneese berghond, die graag buiten is of lekker in zijn mand ligt. Wandelen vindt hij prima, mits het geen al te lange wandelingen zijn. Deze lieverd heeft artrose waar hij medicijnen voor krijgt, die hij zijn leven lang moet blijven gebruiken. Daarnaast heeft hij dieetvoer van Prins voor spieren en gewrichten. Polar heeft een heel zachtaardig karakter, komt een knuffel bij je halen. Hij is wisselend naar andere honden toe. Dit kan te maken hebben met zijn artrose. Polar is een echte berghond, betekent dat hij zijn “erf”, “huis” strategisch wil overzien. Geef je met zachte hand duidelijk aan wat zijn plek is in huis, dan accepteert hij dat, is hij er eigenlijk blij mee dat je dit aangeeft. Polar heeft een baas nodig die hem begrijpt en positief de leider is. Polar kan met oudere kinderen. Voor Polar zoeken we een baasje die hem nog een (paar) jaar een liefdevol thuis willen geven, waar hij lekker hond mag zijn, er niet van alles van hem verwacht wordt. Waar hij nog van zijn oude dag mag genieten. Polar weegt ca. 60 kg en heeft een schofthoogte van 75 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamXulo
RasKruising
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 3 jaar
In asiel sinds29 januari 2022
BijzonderhedenXulo is een vrolijke actieve hond, hij begroet je altijd blij en wil graag bij je zijn. Aan de riem loopt hij redelijk mee, hij heeft wat jachtinstinct naar eenden en vogels maar is hier goed in te begeleiden. Verkeer is totaal geen probleem voor Xulo. Hij is sociaal naar andere honden, reuen en teven. Xulo kan niet met kleine hondjes en katten. Hij kent nog geen basiscommando’s dus een gehoorzaamheidscursus is aan te raden. Voor Xulo zoeken we een consequente baas die het avontuur met hem aan wil gaan. Xulo is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hijj weegt ca. 27 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamTeka
RasKruising Pointer/Draadhaar
KleurDonkerbruin
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 1,5 jaar
In asiel sinds29 januari 2022
BijzonderhedenTeka is een vrolijke actieve hond, zij begroet mensen heel blij met een vrolijke kwispel. Door haar blijheid kan zij wat druk zijn, dit is ook haar onstuimigheid als jonge hond. Zij loopt redelijk mee aan de riem, zigzagt nog wel wat en schrikt af en toe van nieuwe dingen. Het verkeer vindt ze nog wel wat spannend. Ziet zij een vogel dan wordt haar jachtinstinct getriggerd en kan zij trekken aan de riem. Zij kan met katten die een hond gewend zijn. Teka is sociaal met andere honden en wil graag met hen spelen. Teka moet wennen aan nieuwe situaties, een gehoorzaamheidscursus is een pré, dit zal zij heel leuk vinden. Wie geeft haar een eigen warme mand en gaat met haar de wereld ontdekken? Teka is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Zij weegt ca. 18 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 50 cm.

StatusPLAATSBAAR
NaamMonty
RasKruising Herder
KleurWit/bruin
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds26 maart 2022
DieetvoerJa, speciaal voer voor spieren en gewrichten en medicatie (levenslang) voor artrose
BijzonderhedenMonty is een rustige en lieve hond die dol is op mensen en je altijd vrolijk begroet. Hij wil graag bij je zijn en knuffelen. Hij is sociaal met andere honden, al heeft hij wel zijn voorkeuren. Monty vindt wandelen fijn, loopt goed mee aan de riem maar zigzagt soms nog wel iets, dit is goed aan te sturen en helemaal met koekjes want daar doet hij alles voor. Monty heeft artrose in beide heupen, hiervoor krijgt hij medicatie en dieetvoer. Door de medicatie heeft hij weinig last van zijn artrose. Voor Monty zoeken wij een rustig thuis zonder katten, waar hij lekker kan wandelen en daarnaast ook zijn rust kan pakken in een fijne mand. Wie geeft deze lieverd een eigen thuis waar hij nog een aantal mooie jaren mag hebben? Monty is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij heeft een schofthoogte van ongeveer 55 cm en weegt ca. 30 kg.

StatusPLAATSBAAR
NaamBo
RasKruising Herder
KleurBruin/wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 4 jaar
In asiel sinds14 april 2022
BijzonderhedenVrolijke Bo was geadopteerd maar helaas kon zijn baas niet langer voor hem zorgen en heeft hem met pijn in het hart terug moeten brengen naar het asiel. Bo is een actieve en soms wat drukke hond. Als hij zijn energie kwijt kan door flink met hem te wandelen en hem uit te dagen met andere dingen zoals denkspelletjes of trainingen, dan wordt hij rustig en is het een lieve hond die graag bij je ligt en geknuffeld wordt. Bo is zoals het een herder betaamt heel baasgericht, slim en leergierig, hij is goed te trainen en heeft een baas nodig die dat met hem wil gaan doen. Enige opvoeding mag hij namelijk nog wel krijgen, hij is dol op koekje wat een goed hulpmiddel is. Bo is sociaal met andere honden maar kan niet met katten geplaatst worden. Hij gaat wel goed met kinderen om , alleen is hij misschien een beetje lomp bij te kleine kinderen. Bo weegt 35 kg en heeft een schofthoogte van 65 cm.

StatusGERESERVEERD
NaamFliper
RasKruising groot
KleurBruin/wit
GeslachtReu
Geschatte leeftijdCa. 7,5 jaar
In asiel sinds16 november 2021
BijzonderhedenFliper is een lieve aanhankelijke en rustige hond. Hij is vanaf pup 7 jaar geleden geadopteerd geweest maar helaas is hij door privé omstandigheden terug gebracht naar het asiel. Fliper had het zwaar in het asiel en werd steeds terughoudender en ongelukkiger. Gelukkig heeft een vrijwilliger hem nu in de opvang waar hij meteen weer het blije ei is en zijn ogen weer stralen. In het opvanggezin woont Fliper met nog 5 andere honden waar hij het goed mee kan vinden. Kent hij je niet dan is hij in eerste instantie wat terughoudend maar wel heel nieuwsgierig. Zijn nieuwsgierigheid wint heel snel terrein en binnen 5 minuten komt hij naar je toe, ligt hij het liefst lekker bij je en wil graag geknuffeld worden. Hij loopt netjes aan de riem mee, schrikt niet van verkeer en heeft geen jachtinstinct. Fliper is goed zindelijk en geeft aan wanneer hij naar buiten moet. Hij kan prima een paar uurtjes alleen zijn. Je merkt dat hij een huis gewend is en vindt het heerlijk om in zijn mand of op de bank te liggen. Autorijden vindt hij heerlijk en hij gaat graag mee. Fliper kan in een gezin met kinderen, liefst wel wat oudere kinderen vanaf 12 jaar. Daar Fliper licht artrose heeft, is traplopen niet goed voor hem. Door de medicatie die hij één keer per dag krijgt, heeft hij geen hinder en pijn van zijn artrose. Als enige hond in een gezin zou hij geweldig vinden, hij is graag bij mensen en speelt niet echt met de andere honden van het opvanggezin. Is er een andere hond dan is het prima maar het hoeft niet persé voor Fliper. Wie geeft deze ontzettende lieverd nog een paar mooie gelukkige jaren in een liefdevol thuis? Je krijgt aan hem een maatje die graag met je op stap gaat en bij je wil zijn. Fliper heeft een schofthoogte van ca 55 cm en weegt 27 kg.

StatusGERESERVEERD
NaamOlivier
RasKruising groot
KleurWit/bruine stippen
GeslachtChemische gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 10 maanden
In asiel sinds8 maart 2022
BijzonderhedenOlivier is een energieke jonge hond, hij begroet je altijd vrolijk, wil graag bij je zijn en is dol op knuffelen. Hij vindt het heerlijk om te wandelen, loopt netjes mee aan de riem en is ook goed te corrigeren. Hij houdt contact met je en kijkt je regelmatig aan. Olivier is een jonge hond die heel leergierig is en ook nog wel wat opvoeding nodig heeft, een cursus is daarom een pré en dat zal hij ook geweldig vinden. Olivier is dol op koekjes en daardoor ook heel goed te trainen. Door zijn jonge onstuimigheid kan hij af en toe een beetje lomp zijn, een gezin met hele jonge kinderen is daarom uitgesloten. Katten is niet zijn ding, maar met andere honden speelt hij graag en is hij sociaal. Wie geeft deze knapperd een eigen warme mand waar hij verder op mag groeien? Olivier is in ons asiel gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Hij weegt ca. 30 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 60 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamNeska
RasKruising middel
KleurZwart/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 7 jaar
In asiel sinds26 maart 2022
Bijzonderheden Neska is een heel lief zachtaardig vrolijk en open hondje die heel graag bij je ligt en dol is op knuffelen. Als zij met andere honden is, wacht ze rustig op haar beurt voor aandacht. Zij is in alles de vriendelijkheid zelve, zij benadert honden en mensen altijd even rustig en vriendelijk. Zij loopt netjes mee aan de riem en luistert goed. Er zit iets jachtinstinct in Neska, buiten is haar neus regelmatig op de grond te vinden. Zij gaat niet achter wild aan, signaleert het wel. In het gastgezin woont ze met twee andere honden, een reu en teef. Dit gaat heel goed, zij kan het goed met hen vinden. Neska is goed met kinderen, ook daar wacht zij rustig af of ze geaaid wordt, zo ja dan geniet zij daar met volle teugen van. Zij kan prima een paar uurtjes alleen zijn en is zindelijk. Je merkt in alles dat zij in Spanje een huiselijk leven gewend is geweest, zij vindt alles heel gewoon in huis bij het gastgezin. Neska kan niet met katten samenwonen. Autorijden vindt zij prima, gaat rustig liggen in de auto. Wie geeft deze lieverd haar eigen thuis? Aan Neska krijg je een lief maatje die graag met je mee gaat en bij je in de buurt wil zijn, snel leert, slim is, dol is op wandelen, lekker luieren op de bank ook heerlijk vindt. Neska is via een uitwisseling met Stichting Arca bij ons in het asiel gekomen, ze heeft een schofthoogte van ongeveer 45 cm en weegt ca 13 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamNela
RasKruising Podenco
KleurBruin/wit
GeslachtTeef gesteriliseerd
Geschatte leeftijdCa. 3.5 jaar
In asiel sinds26 maart 2022
BijzonderhedenZij weegt ca. 12 kg en heeft een schofthoogte van ongeveer 40-45 cm. Meer informatie over Nela volgt nog.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamMax
RasKruising Waterhond
KleurBlond/grijs
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 9 jaar
In asiel sinds27 november 2021
DieetvoerJa, speciaal voer voor allergie.
BijzonderhedenMax is een lieve actieve hond die je altijd vrolijk begroet, hij is graag bij je en dol op knuffelen. Naast spelen ligt Max ook graag in zijn mand. Max loopt keurig mee aan de riem en vindt wandelen heerlijk en rolt vooral ook graag even in het gras. Hij accepteert geen andere honden in zijn kennel maar buiten tijdens het wandelen reageert hij niet op ze, ziet ze amper en valt zeker niet naar ze uit en wil hij ze ook best wel even begroeten. Max wordt als enige hond geplaatst daar hij wat ouder is en gesteld is op zijn rust. Katten daar is Max niet van gecharmeerd. Hij is dol op autorijden en houdt van water en lekker zwemmen. In verband met zijn allergie krijgt hij dieetvoer. Hierdoor is zijn allergie volledig onder controle en heeft hij geen last meer. Wie geeft deze lieve en nog speelse senior nog een paar mooie liefdevolle jaren in een eigen warme mand? Max is een middelmaat en weegt 20 kg.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamDeceba
RasKruising Podenco
KleurBruin
GeslachtTeef
Geschatte leeftijdCa. 6 maanden
In asiel sinds09 oktober 2021
BijzonderhedenDeceba is een lief hondje van bijna 1 jaar. Zij is samen met haar twee broers naar Nederland gekomen. Haar broers zijn inmiddels geplaatst. Ze mist haar broers waar zij zich aan optrok. Zij kan goed met alle honden, wordt zij ook heel vrolijk van. Deceba moet aan mensen die zij niet kent wennen. Kent zij je dan wil ze heel graag bij je zijn en knuffelen. Voor haar is het een must dat er al een andere hond aanwezig is, zodat ze zich daaraan op kan trekken. Ze loopt goed aan de riem mee en is niet onder de indruk van verkeer. Ze heeft geen jachtinstinct. Ze kan prima bij katten geplaatst worden en ze is zindelijk. Wie gaat met deze lieverd de wereld verkennen? Deceba is in ons asiel terecht gekomen via een uitwisseling met Stichting Arca uit Spanje. Zij weegt nu rond de 11 kg en heeft een schofthoogte van ca. 45 cm.

StatusIK HEB EEN BAAS
NaamBowie
RasKruising Husky/Ridgeback
KleurBruin wit
GeslachtReu gecastreerd
Geschatte leeftijdCa. 2 jaar
In asiel sinds26 oktober 2021
BijzonderhedenBowie is een aanhankelijke en energieke hond. Hij is zindelijk, ligt graag in zijn mand en het liefst lekker bij je. Bowie begroet je altijd even vrolijk en is heel mensgericht, naar honden toe is hij wisselend. De ene hond vindt hij prima, de andere niet. Het is eigenlijk zijn onzekerheid. In Mexico deed hij zijn eigen uitlaatronde en nu hier in Nederland moet hij ineens aan een riem lopen langs andere honden. Dit is enorm wennen voor hem. Tijdens het wandelen weet hij niet zo goed wat hij moet als er een ander hond aankomt. Eigenlijk wil hij dat het baasje het voor hem “opneemt”, hem zegt dat het goed is en er niets aan de hand is. Bowie is heel goed te trainen, voor een lekker koekje doet hij alles. Bowie moet nog veel leren, een gehoorzaamheidscursus is aan te raden. Hij heeft een heel lief karakter, is heel leergierig, zit geen kwaad in. Begrijp je hem en hij jou dan heb je een maatje voor het leven. Hij kan met kinderen vanaf 12 jaar of jongere kinderen die honden gewend zijn. Voor Bowie zoeken wij mensen die met hem in zijn blijheid en baasgerichtheid de wereld willen gaan ontdekken. Bowie weegt ca. 23 kg en een schofthoogte van ongeveer 55 cm